δάνεια

Μικροπιστώσεις (δάνεια) για δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, προσφέρουν πλέον, με χαμηλό επιτόκιο, η Eurobank και η Παγκρήτια Τράπεζα, μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν με την Action Finace Initiative (ΑFI).

δάνειαΗ AFI είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία, με ιδρυτικούς εταίρους την ActionAid Hellas και τη γαλλική οργάνωση ADIE, ηγέτης στον τομέα του microfinance στη Δυτική Ευρώπη και μέσα από τη συμφωνία της με τις δύο ελληνικές τράπεζες, παρέχει μικρά δάνεια έως 12.000. Προς το παρόν, τα νέα αυτά δάνεια αφορούν τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορίνθου και Κρήτης, αλλά το προσεχές διάστημα αναμένεται να ιδρυθεί και γραφείο στη Θεσσαλονίκη από την AFI για την επέκταση των δραστηριοτήτων της.

Όσον αφορά τη λήψη του δανείου, η AFI ζητά από τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο, να έχει έναν εγγυητή που θα βοηθήσει στην αποπληρωμή της μικροπίστωσης (δανείου) στην περίπτωση που ο ίδιος ο επιχειρηματίας δυσκολευτεί να πληρώσει.

«Να είναι πάντα πολύ προσεκτικοί όσοι προσχωρούν σε οποιαδήποτε σύμβαση δανείου, να εξετάζουν τους όρους και να μετρούν τις δυνατότητες αποπληρωμής ακόμα και ενός μικροδανείου», σχολίασε πάντως επί του θέματος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα καταστήματα Eurobank και Παγκρήτια Τράπεζα.