Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που φέρεται να εμπλεκόταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων. Σύμφωνα με τις αρχές, από τον Μάρτιο του περασμένου έτους μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι διακινήθηκαν περίπου 240.000 πακέτα, με τη ζημία για το Δημόσιο να υπολογίζεται κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ, λόγω διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 52 ετών, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από εξειδικευμένες υπηρεσίες, με τη συνδρομή και άλλων μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. Η έρευνα βασίστηκε σε πληροφορίες και στοχευμένες ενέργειες, που οδήγησαν στη χαρτογράφηση της δράσης της ομάδας.
Όπως προέκυψε, ο 41χρονος φέρεται να είχε αναλάβει την αποθήκευση των προϊόντων σε δύο κατοικίες στον Ασπρόπυργο, οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως σημεία προσωρινής φύλαξης. Παράλληλα, φρόντιζε για την τροφοδοσία του 52χρονου συνεργού του. Ο δεύτερος φέρεται να είχε αναλάβει τη διανομή των λαθραίων προϊόντων σε πελάτες, καλύπτοντας περιοχές της Αττικής αλλά και της Βόρειας Ελλάδας.
Κατά τις έρευνες σε Ασπρόπυργο και Βάρη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού, καθώς και όπλο κρότου, οχήματα, μετρητά, κινητά τηλέφωνα και σημειώσεις που εξετάζονται από τις αρχές.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της τελωνειακής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί όπλων. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.



















