Την κίνηση της εορταστικής περιόδου θύμιζε η εικόνα στους δρόμους της Αττικής και της περιφέρειας, μια ημέρα πριν το γενικό lockdown, καθώς οι καταναλωτές έσπευσαν ξανά να αποθηκεύσουν προϊόντα, όπως χαρτιά τουαλέτας, αντισηπτικά χεριών και υλικά για είδη αρτοποιίας ενόψει της 2ης καραντίνας.

Αναλυτικά, ουρές παρατηρήθηκαν έξω από σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία και μικρότερα καταστήματα, χωρίς όμως να επικρατεί ο πανικός της προηγούμενης φοράς, γεγονός που φανερώνει ότι το καταναλωτικό κοινό είναι πιο ώριμο αυτή τη φορά, χωρίς να χαρακτηρίζεται από το φόβο για ελλείψεις σε βασικά αγαθά. Παρόλα αυτά, υπήρξαν και αρκετές περιπτώσεις που τα ράφια άδειασαν, κυρίως όσα περιείχαν τρόφιμα μακράς διάρκειας. Το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών εμφανίστηκε ψύχραιμο, τηρώντας τα μέτρα προστασίας με την τάση να ψωνίζει απλώς μεγαλύτερες ποσότητες από ότι συνήθως. Έντονη κίνηση υπήρχε και σε λαϊκές αγορές, σε κομμωτήρια, τράπεζες και εμπορικά καταστήματα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι εν μέσω του δεύτερου lockdown τη λειτουργία τους συνεχίζουν κανονικά τα σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων, όπως φούρνοι και ιχθυοπωλεία. Εντός των καταστημάτων τροφίμων επιτρέπεται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον), ενώ προβλέπεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια.