Αυξάνεται ο τζίρος στο λιανεμπόριο το 2018

Τα στελέχη των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου, προβλέπουν οριακή αύξηση των πωλήσεων στο διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Αυξάνεται ο τζίρος στο λιανεμπόριο το 2018Η έρευνα διεξήχθη τον 20 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2018 με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου και δείγμα 155 ανώτερα και ανώτατα Στελέχη Επιχειρήσεων (Λιανεμπόριο-Αλυσίδες σουπερμάρκετ και Προμηθευτές FMCG) από τη Γενική Διεύθυνση και τα τμήματα Marketing, Πωλήσεων, Αγορών, Οικονομικών, Πληροφορική κλπ. Με βάσει τα στοιχεία που συλλέχθησαν λοιπόν και όσον αφορά τις προσδοκίες των στελεχών για τις πωλήσεις του κλάδου, ποσοστό 31% εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν αυξητικά, 28% ότι θα υπάρξει μείωση και 40% ότι οι πωλήσεις θα μείνουν αμετάβλητες.

Μεσοσταθμικά τα στελέχη που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν ότι θα καταγραφεί αύξηση 0,1% στις πωλήσεις το εξάμηνο Ιούλιος 2018-Δεκέμβριος 2018 σε σχέση με το ίδιο εξάμηνο του 2017. Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο τροφίμων σχετίζονται άμεσα με την ψυχολογία των καταναλωτών και την ευρύτερη οικονομική και κοινωνική κατάσταση.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ