Τον ύπνο τους έχουν χάσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, οι ιδιοκτήτες των 24ωρων περιπτέρων εξαιτίας του αναγκαστικού κλεισίματος που επέβαλε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Πιο αναλυτικά, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, καταστήματα όπως τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ, απαγορεύεται να λειτουργούν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Το μέτρο αυτό έχει ως στόχο να αποθαρρύνει αυτούς που ξενυχτούν να συγκεντρώνονται σε εξωτερικούς χώρους, καθώς καθιστά δύσκολη την προμήθεια αλκοόλ και την κατανάλωσή του σε πάρκα και πλατείες. Τα περισσότερα 24ωρα περίπτερα όμως στη χώρα μας δε διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές, προκειμένου να κατεβάσουν τα  ρολά και να κλείσουν όπως τα υπόλοιπα καταστήματα.

Για το λόγο αυτό, ιδιοκτήτες ή υπάλληλοι αναγκάζονται να ξενυχτούν και να φυλάνε «σκοπιά» όλο το βράδυ, χωρίς κανένα περιθώριο κέρδους, για να μην «χτυπηθεί» η επιχείρηση από επίδοξους ληστές.

Συνηθισμένη εικόνα πλέον αποτελεί η χαρακτηριστική κορδέλα που βάζουν οι περιπτεριούχοι, παραμένοντας όλο το βράδυ μέσα στο περίπτερο με ανοιχτά τα φώτα και διώχνοντας πελάτες που επιθυμούν να προμηθευτούν μπύρες από τα ψυγεία. Περιπτεριούχοι και ιδιοκτήτες μίνι μάρκετ είδαν τους τζίρους τους να συρρικνώνονται εξαιτίας του συγκεκριμένου μέτρου, όμως οι πλατείες παρέμειναν γεμάτες σε πολλές περιπτώσεις.