Αναψυκτικά ΚΡΙΝΟΣ. Η εταιρεία Ι.Κ. Αναστασόπουλος & Υιός ΑΕ δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στην ελληνική αγορά με τα αναψυκτικά «ΚΡΙΝΟΣ», τα οποία έχουν ως βασικό τους κανάλι τη μικρή λιανική, επενδύοντας στην άμεση επαφή των μικρών σημείων με τον τελικό καταναλωτή.

Του Βάιου Τασούλα

Το brand της μικρής λιανικής

Τα αναψυκτικά «ΚΡΙΝΟΣ» διαθέτουν μεγάλη ιστορία στην ελληνική αγορά, καθώς εδώ και δεκαετίες κοσμούν τα καταστήματα της μικρής λιανικής, και τα τελευταία χρόνια, το πανελλαδικό τους δίκτυο φροντίζει για την αγαστή συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου σε όλη τη χώρα. Η εταιρεία Ι.Κ. Αναστασόπουλος & Υιός ΑΕ έχει μάλιστα πάρει συνειδητά την απόφαση να μετατρέψει τα μικρά σημεία σε Νο1 συνεργάτη της στο εγχώριο λιανεμπόριο και έχει διαμορφώσει τα προϊόντα της με τέτοιο τρόπο, ώστε να ευνοούνται οι πωλήσεις τους από τα ράφια και τα ψυγεία της μικρής λιανικής. Οι συσκευασίες που λάνσαρε πρόσφατα στην αγορά έχουν εντυπωσιακή εικόνα, που απευθύνεται και στη νέα γενιά καταναλωτών, με στόχο να ανταποκριθεί η εταιρεία στις τάσεις της on the go κατανάλωσης και της ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον και το «αποτύπωμα» των προϊόντων. Κάπως έτσι, τα αναψυκτικά «ΚΡΙΝΟΣ» κερδίζουν όλο και περισσότερες θέσεις στα καταστήματα της μικρής λιανικής και γίνονται must-buy προϊόντα για τα μίνι μάρκετ, τα παντοπωλεία, τα ψιλικατζίδικα και τα περίπτερα.

Tα ελληνικά παραδοσιακά αναψυκτικά «ΚΡΙΝΟΣ» περιέχουν 20% φυσικούς χυμούς από ελληνικά φρούτα και φυσικό μεταλλικό νερό από ιδιόκτητες πηγές της εταιρείας.

Οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς από το Αίγιο Αχαΐας

Η Ι.Κ. Αναστασόπουλος & Υιός ΑΕ – «ΚΡΙΝΟΣ» είναι μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση, με έτος ιδρύσεως το 1943 και έδρα στο Αίγιο Αχαΐας. Σήμερα λειτουργεί με την 3η γενιά της οικογένειας Αναστασοπούλου και είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που συνδυάζει 3 κλάδους παραγωγής και εμφιάλωσης: Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Αναψυκτικά και Αεριούχα ποτά και Αλκοολούχα Ποτά. Η εταιρεία λειτουργεί σε όλους τους τομείς σύμφωνα με το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ΕΝISO22000 από το 2000, με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και με πλήρως καθετοποιημένες γραμμές, ενώ κατέχει μακρόχρονη εμπειρία και know-how στην εμφιάλωση. Η «ΚΡΙΝΟΣ» έχει βραβευτεί πολλές φορές στο παρελθόν για την ποιότητα των προϊόντων της αλλά και για τη γενικότερη επιχειρηματική της δράση. Το 2018 βραβεύτηκε ως ένα από τα Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας, ενώ το 2019 ως μια από τις δυναμικότερες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας. Παράλληλα, η εταιρεία «ΚΡΙΝΟΣ» στηρίζει την ελληνική και τοπική κοινωνία «φύσει και θέσει» και παραμένει πιστή στις αρχές της και στους καταναλωτές της, διατηρώντας ακόμα και σήμερα το όραμα του ιδρυτή της το οποίο είναι: «Πρώτη μας φροντίδα η ποιότητα».

Παραδοσιακά αναψυκτικά «φτιαγμένα» για τη μικρή λιανική

Tα ελληνικά παραδοσιακά αναψυκτικά «ΚΡΙΝΟΣ» περιέχουν 20% φυσικούς χυμούς από ελληνικά φρούτα και φυσικό μεταλλικό νερό από ιδιόκτητες πηγές. Οι παλιές παραδοσιακές συνταγές των αναψυκτικών έχουν παραμείνει αναλλοίωτες, ενώ παράγονται σε μικρές και συχνές ποσότητες για να είναι πάντα φρέσκα. Τα αναψυκτικά «ΚΡΙΝΟΣ» κυκλοφορούν αποκλειστικά και μόνο σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες – μια στρατηγική απόφαση της εταιρείας από το 2019, που είχε γνώμονα την ποιότητα και την αγάπη της για τους καταναλωτές αλλά και για το περιβάλλον. Κυκλοφορούν σε γυάλινη φιάλη μίας χρήσης, μη επιστρεφόμενη, 250 ml και 1L, και αλουμινένιο sleek can 330 ml, και έχουν αισιόδοξη, μινιμαλιστική και άκρως διαφορετική εικόνα. Το 2021 λανσαρίστηκε η νέα γεύση ΚΡΙΝΟΣ Φράουλα εμπλουτίζοντας την γκάμα και φέρνοντας μια καινούρια πρόταση σε επαγγελματίες και τελικούς καταναλωτές. Το καλοκαίρι του 2022 κυκλοφόρησε το αλουμινένιο sleek can, μια ακόμα 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία με υπέροχα ευδιάκριτα χρώματα, χωρητικότητας 330 ml, για να γίνει η νέα αγαπημένη συνήθεια των καταναλωτών.

Η γκάμα των αναψυκτικών «ΚΡΙΝΟΣ»

Tα αναψυκτικά «ΚΡΙΝΟΣ» διατίθενται μέσα από το δίκτυο τοπικών χονδρεμπόρων / αντιπροσώπων στη λιανική αγορά σε επιλεγμένα σημεία, όπως τα μίνι μάρκετ, τα delicatessen, τα παντοπωλεία και τα περίπτερα, καθώς και από το κανάλι της HO.RE.CA. Μια συνειδητή απόφαση της εταιρείας να στηρίζει τον Έλληνα επιχειρηματία και τα τοπικά καταστήματα, δίνοντάς τους το πλεονέκτημα να προσφέρουν στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας μοναδικά αναψυκτικά μέσω των καταστημάτων τους. Σήμερα είναι διαθέσιμα για την αγορά της μικρής λιανικής σε όλη την Ελλάδα τα εξής προϊόντα:
• Πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό. Με πλούσια γεύση γλυκού και ώριμου πορτοκαλιού. Αναδεικνύει τον έντονα πορτοκαλένιο χαρακτήρα της, αφήνοντας στο στόμα νότες καραμέλας. Το χρώμα της έντονο και ζωντανό, πορτοκαλί, χρώμα του φρούτου και της χαράς.
• Πορτοκαλάδα με ανθρακικό. Ξεχωρίζει επίσης για την πλούσια γεύση γλυκού και ώριμου πορτοκαλιού. Εδώ, ο φυσικός χυμός των ελληνικών πορτοκαλιών συνδυάζεται με παιχνιδιάρικες φυσαλίδες ανθρακικού. Το χρώμα της έντονο και ζωντανό, και η γεύση της φρουτώδης και γαργαλιστική, ξεδιψάει και τονώνει άμεσα τις αισθήσεις, σύμφωνα με την εταιρεία.
• Φράουλα. Μια νέα, μοναδική πρόταση. Εκρήξεις ώριμης φράουλας με υπόξινες νότες αληθινού φρούτου. Αναζωογονητική και δροσιστική. Το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα της, από υψηλής ποιότητας χυμό φράουλας, την κάνει να ξεχωρίζει και να τραβά τα βλέμματα από μακριά.
• Λεμονάδα. Με γεύση φρεσκοκομμένου λεμονιού και υπόξινη επίγευση δροσίζει διάθεση και ουρανίσκο. Οι φυσαλίδες του ανθρακικού τής προσδίδουν την κλασική σπιρτάδα της. Με το χαρακτηριστικό χρώμα από το χυμό του λεμονιού.
• Γκαζόζα. Μια αγάπη από τα παλιά που ήρθε να ξανασυστηθεί στο σήμερα. Με γεύση αξεπέραστη και δροσερή, παιχνιδιάρικη, με lime που μοσχοβολά και νότες δροσερού λεμονιού. Διάφανη σαν τη δροσιά και με πολλές φυσαλίδες ανθρακικού.
• Σόδα. Φυσική, απολαυστική, ελαφριά, χωρίς θερμίδες και με άφθονες φυσαλίδες ανθρακικού, προκαλεί αλλεπάλληλες εκρήξεις δροσιάς. Κρυστάλλινη, διάφανη, με υψηλό δείκτη ανθράκωσης.

Επενδύσεις για νέα προϊόντα και ισχυρή digital παρουσία

Η εταιρεία «ΚΡΙΝΟΣ» έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να εκσυγχρονίζεται, είτε αναπτύσσοντας νέα προϊόντα μέσω του RnD τμήματός της, είτε κάνοντας νέες τεχνολογικές και κτιριακές επενδύσεις, είτε επενδύοντας σε νέα εργαλεία marketing. Στόχος της εταιρείας στη νέα εποχή είναι να επικεντρωθεί στην digital παρουσία των brands της και στη διαδικτυακή προσέγγιση των πελατών της μέσα από στρατηγικές στόχευσης και ανάπτυξης, ενώ ήδη οι διαδικτυακές διαφημιστικές καμπάνιες της θεωρούνται επιτυχημένες, στοχεύοντας τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους τελικούς καταναλωτές.

Ι.Κ. Αναστασόπουλος & Υιός ΑΕ
Ροδοδάφνη Αιγίου, 25100, Αίγιο, Αχαΐα
Τηλ.: 26910 71456
www.krinossoftdrinks.gr