Η πλατφόρμα του Market Pass είναι έτοιμη και θα ανοίξει νωρίτερα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να ανακοινώνει ότι αύριο Τρίτη (21/02), τα πρώτα ΑΦΜ θα μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή.

Με βάση όσα ειπώθηκαν στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η ενίσχυση θα φθάνει το 10% επί των αγορών κάθε είδους. Επίσης από την Τετάρτη διευρύνεται με νέα προϊόντα το Καλάθι του Νοικοκυριού και μπαίνει σε εφαρμογή και το Καλάθι της Σαρακοστής

Οι αγορές θα γίνονται σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και σε άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων. Οι πρώτες πληρωμές αναμένεται να γίνουν αρχές Μαρτίου και η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σε πρώτη φάση θα πιστωθούν τα ποσά για τις αιτήσεις που θα γίνουν έως τις 28 Φεβρουαρίου και έως τις 20 Μαρτίου για όσες γίνουν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους μήνες, η πληρωμή θα πραγματοποιείται έως την τρίτη μέρα του κάθε μήνα. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο νέο τεύχος του περιοδικού Mini Market & Μικρή Λιανική.