Το ελαιόλαδο αποτελεί ένα προϊόν συνυφασμένο με τη διατροφή του Έλληνα, φέτος όμως οι καταναλωτές φαίνεται πως περιορίζουν την κατανάλωσή του αφού οι τιμές έχουν χτυπήσει «κόκκινο». Πλέον, στα καταστήματα πώλησης τροφίμων γίνονται εμφανείς εικόνες… Ισπανίας, καθώς στα ράφια μπαίνουν αντικλεπτικά συστήματα, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Οι επισκέπτες των σούπερ και μίνι μάρκετ εμφανίζονται ιδιαίτερα διστακτικοί. Προτιμούν τις μικρές συσκευασίες του 1 λίτρου και περιορίζουν την κατανάλωση του ελαιολάδου στο φαγητό. Σημειώνεται ότι η τιμή παραγωγού για το λάδι πλέον αγγίζει τα 8 ευρώ το κιλό, από 3,5 ευρώ/κιλό που κυμαίνονταν το 2022 και τα 2,5 ευρώ/κιλό το 2021.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα το ελαιόλαδο έχει γίνει πλέον το «νούμερο 1» αγαθό προς… κλοπή, με αποτέλεσμα μεγάλες αλυσίδες πώλησης τροφίμων να ασφαλίζουν τις μεγάλες συσκευασίες με ελαιόλαδο με αντικλεπτικά.