Η παρουσία των μίνι μάρκετ στους χάρτες της Google θεωρείται πλέον απαραίτητη, αφού πρόκειται για μία δωρεάν υπηρεσία, η οποία μπορεί να φέρει νέους πελάτες σε ένα κατάστημα.

Μία απλή καταχώρηση στο Google Maps, θα εμφανίζει για πάντα το σημείο του καταστήματος, για οποιονδήποτε κι αν αναζητήσει ένα μίνι μάρκετ ή ένα παντοπωλείο στη συγκεκριμένη περιοχή και θα μπορεί έτσι να το βρει άμεσα στον χάρτη.

Η Google μάλιστα έχει διευκολύνει απόλυτα τη συγκεκριμένη διαδικασία τα τελευταία χρόνια, επιτρέποντας στον καθένα, ακόμη κι αν δεν είναι ιδιαίτερος γνώστης του κόσμου του διαδικτύου, να αναδείξει τη δική του επιχείρηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα gmail, το οποίο δημιουργείται επίσης δωρεάν και πάρα πολύ εύκολα, ακολουθώντας τα «βήματα» που αναφέρονται διαρκώς στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Καλό θα είναι μάλιστα, οι επαγγελματίες του κλάδου να ενισχύσουν τα προφίλ τους στους χάρτες της Google, αφού για παράδειγμα η χρήση φωτογραφιών είναι δεδομένο ότι θα

αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τον καταναλωτή που ψάχνει μέσω του διαδικτύου, το προϊόν που θέλει να αγοράσει.

Η αξία του αυξάνεται μάλιστα, λόγω της διαρκούς χρήσης του Google maps και ως GPS, αφού αρκετοί άνθρωποι αναζητούν καταστήματα σε περιοχές μακριά από το σπίτι τους και φυσικά το ίδιο ισχύει σε υπερθετικό βαθμό για τους τουρίστες, που στην Ελλάδα είναι εκατομμύρια.