Δέκα χρόνια ζωής συμπλήρωσε η Έκθεση τροφίμων και ποτών, Food Expo, η οποία και πραγματοποιήθηκε φέτος, το τριήμερο 9-11 Μαρτίου 2024, κερδίζοντας το ενδιαφέρον και των επαγγελματιών της μικρής λιανικής.

Πολλοί ιδιοκτήτες μίνι μάρκετ και περιπτέρων βρέθηκαν και φέτος στο εκθεσιακό κέντρο Μetropolitan Expo της Αττικής και μίλησαν με προμηθευτές για να προσθέσουν τα προϊόντα τους στα ράφια και τα ψυγεία των καταστημάτων τους.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν, πλήθος νέων και καινοτόμων προϊόντων από όλη την Ελλάδα, για να κλείσουν σχετικές εμπορικές συμφωνίες και όχι μόνο.

Δεκάδες χιλιάδες προϊόντα από 1.300 εκθέτες

Η Food Expo 2024 ολοκληρώθηκε με 1.300 εκθέτες να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε κοινό και επαγγελματίες, δείχνοντας τις τάσεις και για τα καταστήματα της μικρής λιανικής, τους επόμενους μήνες.

Προμηθευτές από κάθε περιοχή της Ελλάδας, αλλά και το εξωτερικό, παρουσίασαν ό,τι καλύτερο, premium, νεότερο έχει να δείξει η βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Οι επισκέπτες μπόρεσαν να ανακαλύψουν έτσι και μία μεγάλη ποικιλία ethnic προϊόντων στα περίπτερα των 280 ξένων συμμετοχών, ενώ είδαν από κοντά ένα πανόραμα από ποιοτικά και υψηλής διατροφικής αξίας τρόφιμα και έκαναν επαφές με νέους προμηθευτές. Νέοι εξαγωγικοί δρόμοι άνοιξαν για τις ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, ενώ τα στελέχη του κλάδου που συναντήθηκαν εδώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το μέλλον του industry, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες και φυσικά να διαμορφώσουν όλοι μαζί ένα δυναμικό community στο οποίο κυριαρχεί η έμπνευση, η επιχειρηματικότητα και δημιουργία επικερδών εμπορικών σχέσεων.

Παράλληλα, στο Hall 1, οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι παραγωγοί που συμμετείχαν στα pavilions των Περιφερειών, Επιμελητηρίων και Δήμων κέρδισαν τις εντυπώσεις για τα φημιστμάν και σε πολλές περιπτώσεις βραβευμένα τοπικά τρόφιμα παρασκευασμένα από παραδοσιακά προϊόντα με πρώτες ύλες της ελληνικής γης ενώ στην OENOTELIA, τα συναρπαστικά ελληνικά κρασιά και αποστάγματα μπήκαν ήδη στην λίστα των επιχειρηματιών που τα δοκίμασαν.

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της συμμετοχής τους στη FOOD EXPO 2024, οι εκθέτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το επίπεδο της φετινής διοργάνωσης και την ποιότητα του επισκεπτικού κοινού, ενώ ήδη πριν καλά καλά κλείσουν οι πύλες, μέσα από τις δηλώσεις τους προανήγγειλαν τη συμμετοχή τους και στην ερχόμενη έκθεση, το 2025, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Εικόνες από τη Food Expo 2024

Το περιοδικό Mini Market & Μικρή Λιανική έδωσε και φέτος το «παρών» στη Food Expo και στο νέο τεύχος του θα δείτε ένα αναλυτικό φωτορεπορτάζ από την έκθεση του 2024. Ως τότε, πάρτε εδώ μία… πρώτη γεύση.