Ένα πρόγραμμα με διεθνείς προδιαγραφές για το περιβάλλον που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ξεκινάει στην περιοχή της Ραφήνας από την Aegean Rebreath σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και την British American Tobacco. Συνδυάζει μελέτη και ευαισθητοποίηση γύρω από την αλόγιστη απόρριψη των πλαστικών μίας χρήσης, στην κατεύθυνση της συμβολής στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για αυτόν τον σκοπό.  

Στο πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά στην Ελλάδα τεχνικές καταγραφής των απορριμμάτων μέσω χρήσης υψηλής τεχνολογίας και δορυφορικών συστημάτων. Η έναρξη του προγράμματος, στο οποίο υπάρχει η συνεργασία και της Επιτροπής για το Βιώσιμο Περιβάλλον Ραφήνας – Πικερμίου, έγινε συμβολικά με την τοποθέτηση μιας πρωτότυπης κατασκευής στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας, μιας πραγματικής «σκηνής εγκλήματος» στην οποία, δίπλα στα θύματα όπως ψάρια και χελώνες, τοποθετήθηκε το πιστό αντίγραφο ενός γιγαντιαίου αποτσίγαρου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, κ. Vitalii Kochenko, ανέφερε: «Η BAT Hellas, στο πλαίσιο των σημαντικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει στα θέματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, το περιβάλλον και την κοινωνία, θεωρεί εξαιρετικά σημαντική τη συμβολή της σε τέτοιου είδους προσπάθειες που ξεκινούν. Εξίσου σημαντική είναι και η ανάγκη για συνέχιση των συνεργειών των εθνικών και τοπικών αρχών, της κοινωνίας των πολιτών και των επιχειρήσεων, γιατί ο σκοπός της προστασίας του περιβάλλοντος είναι κοινός».