Με ανακοίνωση η εταιρεία Lidl Hellas αποφάσισε να απαντήσει στα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε έρευνα της INESIS για το «Καλάθι του Νοικοκυριού» για το διάστημα 30/11 έως 06/12, αφού, σύμφωνα με τη γνωστή αλυσίδα, τα στοιχεία είναι ψευδή.

Συγκεκριμένα η Lidl αναφέρει:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε «έρευνα» και ανάλυση της εταιρείας INESIS για το «Καλάθι του Νοικοκυριού» την περίοδο από 30/11 έως 06/12, με διαρκές αίσθημα ευθύνης απέναντι στο καταναλωτικό κοινό, την αγορά αλλά και τις θεσμικές πρωτοβουλίες της πολιτείας η Lidl είναι υποχρεωμένη να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα σε άλλα, η έρευνα της εταιρείας INESIS αναφέρει ότι το καλάθι της Lidl Ελλάς ήταν στα 128,11€, στοιχείο απολύτως ανακριβές, αφού η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή υπολόγισε την αξία του καλαθιού στα 85€ περίπου. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η ειδική μεθοδολογία που εφαρμόζει το αρμόδιο υπουργείο στηρίζεται σε συντελεστές στάθμισης ανά βαρύτητα προϊόντος.

Προτεραιότητα της Lidl Ελλάς είναι η διαφάνεια, η αντικειμενικότητα και η σωστή πληροφόρηση της Ελληνίδας και του Έλληνα καταναλωτή».