Χιλιάδες θέσεις εργασίας

Χιλιάδες θέσεις εργασίας «ανοίγει» η κάνναβη στην Ελλάδα. 

«Ανάσα» στο πρόβλημα της ανεργίας αναμένεται να δώσει στην ελληνική αγορά ο κλάδος της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερες από 2000 θέσεις εργασίας εκτιμάται πως θα δημιουργήσουν στην ελληνική αγορά οι 25 εταιρείες με προϊόντα βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια, σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας της «Salonica Cannabis Expo 2019», κ. Ελένη Μπέλλου.

Οι κλιματικές συνθήκες στη χώρα, σύμφωνα με την κ. Μπέλλου, αναπτύσσουν την καλύτερη ποικιλία του φυτού, στην καλύτερη του μορφή για βιομηχανική αλλά και φαρμακευτική χρήση, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ξεκινήσει τρομερές προσπάθειες που έχουν βγάλει στην αγορά πάρα πολλά προϊόντα.

«Με την εκκίνηση της αδειοδότησης της φαρμακευτικής κάνναβης έχουν λάβει ΦΕΚ, 14 μονάδες στην Ελλάδα που θα την παράγουν και συνολικά έχουν -για την ακρίβεια- δοθεί 25 άδειες εγκατάστασης μονάδων επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, καθετοποιημένες μονάδες που όχι μόνο καλλιεργούν αλλά μεταποιούν, φέρνουν στην αγορά τελικό προϊόν», σύμφωνα με την κ. Μπέλλου. Οι 14 εταιρείες ,που έχουν λάβει και την έγκριση μέχρι τώρα, βρίσκονται σε όλη την επικράτεια, σε περιοχές όπως η Σπάρτη, η Χαλκιδική, η Ανδραβίδα, η Κόρινθος, η Λάρισσα, η Πρέβεζα, το Μεσολόγγι, η Πάτρα.