εος σάμου

Με 5 νέα μετάλλια τιμήθηκαν και τα 5 κρασιά του ΕΟΣ Σάμου που διαγωνίστηκαν στον μοναδικό στην Ελλάδα, Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου και μέχρι την 1η Μαρτίου.

Χρυσό μετάλλιο απέσπασε το γλυκό Samos Anthemis (εσοδείας 2012) με παλαίωση 5 ετών. Το λιαστό Samos Nectar (εσοδείας 2011) και παλαίωσης 6 ετών, έφερε στον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ένα Ασημένιο Μετάλλιο. Ακολουθούν με Χάλκινα το γλυκό Samos Grand Cru 2017, το vin doux naturel του Συνεταιρισμού, αλλά και το Νο 1 γλυκό κρασί σε πωλήσεις στην Ελλάδα το Samos Vin Doux 2017, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο vin de liqueur.

Στο φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, Master sommeliers, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι αλλά και επαγγελματίες του οίνου, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 702 δείγματα κρασιών.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιείται στην Ελλάδα υπό την αιγίδα και σε συνεργασία όλων των ελληνικών φορέων οίνου και την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και του Γενικού Χημείου του κράτους.

Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. (Τηλ. Επικοινωνίας: 22990 22231-6)