«Χορός» φορολογικών παραβάσεων στις επιχειρήσεις των νησιών. 

Σε νησιά που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, φαίνεται να εστιάζουν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ, εντοπίζοντας επιχειρήσεις που επιδίδονται σε φορολογικές παραβάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, όπως είναι η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Πάρος έχουν μπει ήδη τα πρώτα λουκέτα και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους παραβάτες είναι «τσουχτερά«.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατοι έλεγχοι έδειξαν ότι επιχείρηση στη Ρόδο απέκρυψε συνολικά 16.000 ευρώ, γεγονός που οδήγησε σε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες, ενώ, καθώς ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, διαπιστώθηκαν και καταλογίστηκαν και αστυνομικές παραβάσεις. Σε επιχείρηση στη Σαντορίνη, μπήκε «λουκέτο» για 48 ώρες, διότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις ύψους 3.840 ευρώ. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προσποιήθηκαν στις περισσότερες περιπτώσεις τους πελάτες και μετά τη διαπίστωση των φορολογικών παραβάσεων, επέβαλαν τις ανάλογες κυρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις ακολουθεί περαιτέρω έλεγχος και για τις παλαιότερες χρήσεις, ενώ οι επιχειρήσεις μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ και για τη μελλοντική φορολογική συμπεριφορά τους.