Επεκτείνονται τα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας

Δέκα νέα σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» μέχρι το 2021. 

Νέες επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ σχεδιάζει την επόμενη διετία η εταιρεία ΠΕΝΤΕ ΑΕ που διατηρεί τα σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας», προκειμένου να δημιουργήσει δέκα νέα καταστήματα, εκ των οποίων τα ένα θα είναι μικρό εμπορικό κέντρο (mini mall).

Στόχος της διοίκησης είναι να αναπτύξει το δίκτυο καταστημάτων της σε περισσότερες περιοχές της χώρας, όπου δεν διαθέτει σήμερα παρουσία, και να αυξήσει την επισκεψιμότητα του δικτύου της μέσα από την προσέγγιση νεότερων σε ηλικία καταναλωτών.

Αναφορικά με τις επενδύσεις για τη διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων, η εταιρεία σήμερα αριθμεί 160 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα με πολλές χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, το 80% των οποίων είναι ιδιόκτητα. Ο προγραμματισμός ανάπτυξης της εταιρείας μέχρι το 2021 προβλέπει να δημιουργηθούν δέκα ακόμα ιδιόκτητα καταστήματα, ένα εκ των οποίων θα είναι ένα μικρό εμπορικό με περισσότερα από 40 καταστήματα, θα έχει έκταση 12.000 τ.μ. σε ένα οικόπεδο 40 στρεμμάτων. Η επένδυση για το μικρό εμπορικό θα ανέλθει στα 30-32 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια, ενώ στόχος είναι να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2021, χρονιά που συμπίπτει με την ολοκλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα εννέα καταστήματα, δύο έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζονται και δύο ακόμα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης. Τα νέα καταστήματα θα λειτουργήσουν σε περιοχές όπου η εταιρεία δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσία.