Διαψεύδει την ίδρυση σούπερ μάρκετ ο «ΘΕΣγη»

Διαψεύδει την ίδρυση σούπερ μάρκετ ο «ΘΕΣγη». 

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στο κανάλι των σούπερ μάρκετ, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται μαζικές ανακατατάξεις, εξαγορές και επενδύσεις εκατομμυρίων, προκειμένου ο κλάδος να εκσυγχρονιστεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που έφερε στην αγορά η πανδημία.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορούν μάλιστα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την ίδρυση νέων αλυσίδων σούπερ μάρκετ από αγροτικούς συνεταιρισμούς, οι οποίες θα λειτουργήσουν χωρίς μεσάζοντες και θα προσφέρουν τα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές. Ανάλογα δημοσιεύματα έχουν έρθει στο φως και σχετικά με τον Συνεταιρισμό Αγροτών Θεσσαλίας “ΘΕΣγη”, ο οποίος φέρεται να πραγματοποιεί άνοιγμα στο κανάλι της λιανικής τροφίμων. Παρ’ όλα αυτά, ο συνεταιρισμός έσπευσε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα περί ίδρυσης σούπερ μάρκετ με την εξής ανακοίνωση:

Ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας “ΘΕΣγη” διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της λιανικής αγοράς τροφίμων με την ανάπτυξη αλυσίδας Super Market. Διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τη λειτουργία του βάσει του πλαισίου του σχεδιασμού του αναφορικά με την ανάπτυξη της αγροτικής του παραγωγής.

Τα σχέδιά της για ίδρυση σούπερ μάρκετ είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό η Ένωση Ελλήνων παραγωγών, με το πρώτο κατάστημα να ανοίγει στην Κατερίνη και στη συνέχεια σε άλλες πόλεις, όπως Κοζάνη, Βέροια, Γιαννιτσά, Θεσσαλονίκη.