«Φουσκωμένες» οι καταθέσεις για επιχειρηματίες και νοικοκυριά.

Αύξηση για το μήνα Αύγουστο του 2018 παρουσίασαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που δείχνούν ότι σταδιακά αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις ελληνικές τράπεζες.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιαστηκε αυξηση των καταθέσεων κατά 1.297 εκατ. ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, έναντι αύξησης κατά 841 εκατ. ευρώ, που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 7,3% από 7,4%.

Σημειώνεται ότι οι καταθέσεις των επιχειρήσεων διαφοροποιήθηκαν κατά 533 εκατ. ευρώ, έναντι των 301 εκατ. ευρώ του προηγούμενου μήνα, με τις καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων να μεταβάλλονται κατά 462 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 54 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να αυξάνονται κατά 71 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 354 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, αυξηση των καταθέσεων κατά 764 εκατ. ευρώ παρουσίασαν και οι τα νοικοκυριά και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, έναντι αύξησης κατά 540 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 6,6%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.Παράλληλα, αυξηση των καταθέσεων κατά 764 εκατ. ευρώ παρουσίασαν και οι τα νοικοκυριά και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, έναντι αύξησης κατά 540 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 6,6%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.