Τα Cash & Carry φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε στενό συνεργάτη των καταστημάτων της μικρής λιανικής, με όλο και περισσότερους επαγγελματίες του κλάδου να βρίσκουν μία σειρά από λύσεις σε αυτά, για τα καταστήματά τους.

Ειδικά στα μεγάλα καταστήματα, η γκάμα των προϊόντων έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και στα ράφια τους μπορεί να βρει κανείς μία μεγάλη ποικιλία που καλύπτει το σύνολο των αναγκών ενός μίνι μάρκετ ή ενός ψιλικατζίδικου.

Η ευκολία που προσφέρουν οι εταιρείες του οργανωμένου λιανεμπορίου στα καταστήματα της μικρής λιανικής όμως, έχει γίνει πια ακόμη μεγαλύτερη με την ανάπτυξη των e-shops τους, τα οποία και δίνουν τη δυνατότητα για ακόμη πιο άμεση επικοινωνία με τους επαγγελματίες του κλάδου. Η λύση του delivery που έχει επίσης προστεθεί στην πλειοψηφία των Cash & Carry, επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των μίνι μάρκετ να προμηθευτούν τα προϊόντα τους χωρίς να χάσουν πολύτιμο χρόνο.

Σήμερα, ο επαγγελματίας της μικρής λιανικής μπορεί να δει μέσα από τον υπολογιστή του ή το κινητό του, μία σειρά από προσφορές ακόμη και κάθε εβδομάδα, ποια προϊόντα είναι δημοφιλή στα e-shop των Cash & Carry, αλλά και να κάνει τις αγορές του οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, χωρίς να φύγει από το κατάστημά του, ορίζοντας ο ίδιος πότε θα παραλάβει την παραγγελία του. Με τις επενδύσεις των Cash & Carry στα e-shop να
συνεχίζονται μάλιστα, είναι δεδομένο ότι κερδισμένοι θα βγουν και οι ιδιοκτήτες των μίνι μάρκετ, των καταστημάτων ψιλικών και των περιπτέρων.