Κορυφαία διάκριση για το Σητειακό Νερό

Μία ακόμη διάκριση για το Σητειακό Νερό, που κατέκτησε το «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης» στα φετινά iTQi Superior Taste Awards 2018, από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi)  στις Βρυξέλλες . Το Σητειακό Νερό ξεχώρισε, ανάμεσα σε συμμετοχές από πολλές χώρες, λαμβάνοντας το Βραβείο Ανώ τερης Γεύσης και βαθμολογία  94%.

Διεθνές βραβείο γεύσης για το Σητειακό ΝερόΤα iTQi Superior Taste Awards επιβραβεύουν προϊόντα με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, με την μέθοδο τυφλής δοκιμής,  αναδεικνύοντας την ανώτερη ποιότητα και γεύση τους. Η επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία απαρτίζεται από 135 διακεκριμένους με αστέρια Michelin σεφ και γευσιγνώστες, έφερε το Σητειακό Νερό στην κορυφή της κατηγορίας του, και βραβεύθηκε ως εξαιρετικό, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη βαθμολογία των 3 αστεριών. Σε μια ομολογουμένως δύσκολη διαγωνιστική διαδικασία.

 Ο διαγωνισμός υπέβαλε  σε διαδικασία γευσιγνωσίας τους διαγωνιζόμενους,  χωρίς να παρέχεται κανένα είδος ταυτοποίησης για να εξασφαλίζεται έτσι η συνεχής αμεροληψία. Το iTQi διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε φυσικο-χημικές αναλύσεις με διαπιστευμένα εργαστήρια προκειμένου να ελέγξει ότι τα προϊόντα είναι τεχνικά σωστά και θα είναι στην ίδια υψηλή ποιότητα όταν θα φτάσουν στον τελικό καταναλωτή.

Να τονίσουμε ότι ο διαγωνισμός  είναι κορυφαίος ανεξάρτητος οργανισμός για την προώθηση και αναγνώριση τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης από ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα από μια αναλυτική διαδικασία αξιολόγησης, με αυστηρούς κανόνες οργανοληπτικής ανάλυσης και κριτήρια όπως η γεύση, όψη, οσμή, επίγευση και υφή, το iTQi ξεχωρίζει τα προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδίδοντας στους συμμετέχοντες τα αναλυτικά αποτελέσματα της αξιολόγησης και της γευσιγνωσίας που πραγματοποιείται.

Ανάμεσα σε άλλα 4 Κρητικά Νερά το Σητειακό Νερό ήταν το μόνο που διακρίθηκε με 3 Χρυσά Αστέρια. Η νέα βράβευση iTQi μάλιστα, έρχεται λίγες μέρες αφού το Σητειακό Νερό  απέσπασε και το Μεγάλο Χρυσό Βραβείο Ποιότητας (Grand Gold)  Monde Selection 2018, στον ετήσιο διαγωνισμό του International Institute for Quality Selections. Πλέον το Σητειακό Νερό αποτελεί το μοναδικό νερό της Κρήτης με τρεις Διεθνής Διακρίσεις ποιότητας  στο κλάδο του έως τώρα.(Olymp Awards 2017 αργυρό βραβειο, Monde Selection 2018 Grand Gold , Itqi 2018 Χρυσό 3 Αστερια).