ΕΣΠΑ για ψηφιακό μετασχηματισμό σε μικρές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, δύο προγράμματα του ΕΣΠΑ, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό  επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ  αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Εν αναμονή της νέας νομοθεσίας που θα αφορά το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (General Data Protection Regulation) και για την οποία θα μάθετε περισσότερα και σε αναλυτικό θέμα του επόμενου τεύχους του περιοδικού Mini Market & Μικρή Λιανική, το ΕΣΠΑ σχεδιάζει δύο νέα σχετικά προγράμματα. Τα προγράμματα αφορούν στην υποστήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όλων των κλάδων τόσο για τα πρώτα τους ψηφιακά βήματα όσο και για την ψηφιακή τους αναβάθμιση με πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης για την έναρξή τους την 25η Μαΐου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό  Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, οι συγκεκριμένες δράσεις περιλαμβάνονται σε μια σειρά στοχευόμενων παρεμβάσεων που ανταποκρίνονται στην επιτακτική ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Οι προσκλήσεις που αναμένεται να εκδοθούν εντός της εβδομάδας αφορούν στις δράσεις «Ψηφιακά Βήματα» και «Ψηφιακό Άλμα».