Επιβολή προστίμων

Συνεχίζονται τα πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων κατά του κορονοϊού, καθώς 257 ακόμα έλεγχοι σε αριθμό πραγματοποιήθηκαν σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία το χρονικό διάστημα 21 με 23 Ιανουαρίου 2022.

Αναλυτικά, πρόστιμα συνολικού ύψους 15.100 ευρώ και δύο αναστολές λειτουργίας για 30 ημέρες συνολικά επιβλήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων για μη τήρηση των μέτρων COVID-19. Σε ό,τι αφορά στην εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας:

– Κατά το χρονικό διάστημα από 16 μέχρι και 23 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 210 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.

– Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης οι επιχειρήσεις της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

– Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 35.050 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων και για τη μη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).

– Κατασχέθηκαν 5.100 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).