The Mart και άλλες επιλογές online εξυπηρέτησης

Ένα από τα μεγαλύτερα e-shop στον κλάδο του Cash & Carry διαθέτει και το The Mart, το οποίο, πέρα από το φυσικό κατάστημα, έχει δημιουργήσει και ένα μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα, με χιλιάδες κωδικούς και για τη μικρή λιανική. Με μία απλή σύνδεση στο themart.gr, όπου ο επαγγελματίας της μικρής λιανικής δίνει τα στοιχεία της επιχείρησής του, μπορεί να βρει μία τεράστια γκάμα προϊόντων για τα ράφια του, σε προνομιακές τιμές, αλλά και με μία σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες. Το The Mart διαθέτει ειδική κατηγορία για μίνι μάρκετ και περίπτερα, με προϊόντα που αφορούν ειδικά τα εν λόγω καταστήματα. Επιπλέον, προσφέρει παράδοση στο κατάστημα μέσω delivery, όπου ο επαγγελματίας επιλέγει την ημερομηνία παραλαβής της παραγγελίας του. Το e-shop παρέχει επίσης και την υπηρεσία «Σύμβουλος Πωλήσεων», η οποία απαριθμεί περισσότερους από 50 επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι και δίνουν τη δυνατότητα καθοδήγησης, παρέχοντας ιδανικές λύσεις για οικονομικότερο καλάθι αγορών, μέσα από συμφέρουσες προσφορές, ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης.

Αντίστοιχα e-shop, όμως, έχουν δημιουργήσει και άλλα γνωστά Cash & Carry της ελληνικής αγοράς, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον πληθώρα επιλογών για τους επαγγελματίες της μικρής λιανικής, ώστε να βρίσκουν κάθε φορά αυτό που τους ταιριάζει και καλύπτει τις δικές τους συγκεκριμένες ανάγκες. Η Ντέμος Cash & Carry δραστηριοποιείται στην αγορά από το 1996 και ειδικεύεται στο εμπόριο χαρτικών, απορρυπαντικών, ειδών οικιακής χρήσης και επαγγελματικού εξοπλισμού, και χονδρικής πώλησης. Πλέον υπάρχει όμως και το e-ntemos.gr, ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα από την εταιρεία, το οποίο «ήρθε για να σας εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν ταχύτερα σε όποια περιοχή της Ελλάδας και αν βρίσκεστε», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Στο εν λόγω e-shop θα βρει κανείς πάνω από 8 χιλιάδες κωδικούς, ποικιλία προϊόντων, αλλά και ανταγωνιστικές τιμές στα επαγγελματικά προϊόντα.

Στα e-shop, ο επαγγελματίας της μικρής λιανικής μπορεί να βρει ευρεία γκάμα προϊόντων, προσφορές, εκπτώσεις και μία σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Τέλος, ηλεκτρονικό κατάστημα για τα καταστήματα της μικρής λιανικής διαθέτει και ο Ευθυβούλης, ένα από τα πιο γνωστά Cash & Carry της Βόρειας Ελλάδας. Στο efthivoulis.gr θα βρει κανείς πάνω από 18.000 κωδικούς σούπερ μάρκετ, προϊόντα αποκλειστικής αντιπροσωπείας, μεγάλη γκάμα προϊόντων vegan, bio και gluten-free, εξαιρετικά χαμηλές τιμές χονδρικής, μόνιμα αποθέματα, άμεση ενημέρωση για ό,τι καινούργιο κυκλοφορεί, προσωπικό 40 ατόμων, διαρκείς προσφορές και φυλλάδιο προσφορών, αλλά και συνεχή εμπλουτισμό με νέους κωδικούς.

Εύκολη λύση και διέξοδος για τα μίνι μάρκετ

Η μεγάλη πτώση σε καπνικά και εφημερίδες επηρέασε σημαντικά τα τελευταία χρόνια τους χονδρεμπόρους στην ελληνική αγορά, με τη συμπύκνωση του κλάδου να δημιουργεί προβλήματα και για τα μίνι μάρκετ. Πολλοί χονδρέμποροι περιόρισαν τις υπηρεσίες τους για να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα της αγοράς, ενώ υπήρξε και ζήτημα ρευστότητας, το οποίο και οδήγησε σε απαιτήσεις για πληρωμές επιτόπου, προκαλώντας δυσκολίες για τους ιδιοκτήτες τόσο των μίνι μάρκετ όσο και των καταστημάτων ψιλικών. Το αποτέλεσμα ήταν μία μεγάλη μερίδα αυτών να βρει διέξοδο στα Cash & Carry, τα οποία και φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε στενό συνεργάτη των καταστημάτων της μικρής λιανικής, με όλο και περισσότερους επαγγελματίες του κλάδου να βρίσκουν σε αυτά μία σειρά από λύσεις για τα καταστήματά τους. Αρχικά, ειδικά στα μεγάλα καταστήματα, η γκάμα των προϊόντων έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και στα ράφια τους μπορεί να βρει κανείς μία μεγάλη ποικιλία, που καλύπτει το σύνολο των αναγκών ενός μίνι μάρκετ ή ενός ψιλικατζίδικου.

Εκτός από τα τσιγάρα, υπάρχουν πλέον χιλιάδες κωδικοί σε κάθε άλλη προϊοντική κατηγορία, όπως φρούτα, λαχανικά, φρέσκα κρέατα και τυριά, κατεψυγμένα προϊ­όντα, αλλαντικά, τυποποιημένα τρόφιμα, ζαχαρώδη, είδη προσωπικής περιποίησης, απορρυπαντικά, χαρτικά, καθαριστικά, είδη κάβας και πολλά άλλα. Η ποικιλία είναι εξίσου μεγάλη, με ελληνικά και εισαγόμενα προϊόντα, ενώ τα τελευταία χρόνια τα Cash & Carry έχουν αρχίσει να επενδύουν και στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, προσφέροντας νέους κωδικούς σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές. Το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των Cash & Carry, βέβαια, συνεχίζουν να αποτελούν οι προσφορές και οι εκπτώσεις, που αφορούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε μία σειρά από προϊοντικές κατηγορίες.

Επιπροσθέτως, σημαντική είναι πλέον και η ευκολία που προσφέρουν οι εταιρείες του οργανωμένου λιανεμπορίου στα καταστήματα της μικρής λιανικής, αφού, όπως είπαμε, η ανάπτυξη των e-shops προσφέρει τη δυνατότητα για ακόμα πιο άμεση επικοινωνία με τους επαγγελματίες του κλάδου. Η λύση του delivery, που έχει επίσης προστεθεί στην πλειονότητα των Cash & Carry, επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των μίνι μάρκετ να προμηθευτούν τα προϊόντα τους χωρίς να χάσουν πολύτιμο χρόνο. Σήμερα, ο επαγγελματίας της μικρής λιανικής μπορεί μέσα από τον υπολογιστή του ή το κινητό του αφενός να βρει πάμπολλες προσφορές, ακόμα και κάθε εβδομάδα, και αφετέρου να ενημερωθεί σχετικά με το ποια προϊόντα είναι δημοφιλή στα e-shop των Cash & Carry, ενώ μπορεί επίσης να κάνει τις αγορές του οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, χωρίς να φύγει από το κατάστημά του, ορίζοντας ο ίδιος πότε θα παραλάβει την παραγγελία του. Με τις επενδύσεις των Cash & Carry στα e-shop να συνεχίζονται μάλιστα, είναι δεδομένο ότι κερδισμένοι θα βγουν και οι ιδιοκτήτες των μίνι μάρκετ, των καταστημάτων ψιλικών και των περιπτέρων.