Ελαττωματικές συσκευασίες στα ποτά Karma

Σε προληπτική ανάκληση γυάλινων συσκευασιών των soft drinks με την εμπορική ονομασία Karma, προχώρησε η εταιρεία Biogroupe, μετά από σχετική ενημέρωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Ελαττωματικές συσκευασίες στα ποτά KarmaΠιο συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση μη αλκοολούχων ποτών kombucha, σε διάφορες γεύσεις, με το brand «Karma», των οποίων ορισμένες συσκευασίες είναι ελαττωματικές. Η γαλλική εταιρεία «Biogroupe S.A.» ανακάλεσε έτσι προληπτικά τις συσκευασίες των 500 ml (φωτό), εξαιτίας αύξησης της πίεσης στη γυάλινη φιάλη, η οποία, σε συνδυασμό με την ελαττωματική συσκευασία, λόγω αστοχίας στην κατασκευή της, έχει σαν αποτέλεσμα την πιθανή εκτίναξη του πώματος. Τα εν λόγω προϊόντα διακινούνται στην Ελλάδα από την εταιρεία «Green Bay & Company Ε.Π.Ε.».

Οι ελαττωματικές συσκευασίες αφορούν στις παρακάτω γεύσεις :

  • Kombucha Lemon 500ml με ημερομηνία λήξης την 22/02/2019
  • Kombucha Ginger 500ml με ημερομηνία λήξης τις 14/02/2019 & 20/02/2019
  • Kombucha Raspberry 500ml με ημερομηνία λήξης την 27/02/2019

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη και καλούνται οι καταναλωτές να μην ανοίξουν τις ελαττωματικές συσκευασίες.

Μάθετε περισσότερα στο τηλ.: 21 32145800