Ενισχύεται η τάση των λειτουργικών τροφίμων

Ενισχύεται η τάση των λειτουργικών τροφίμων. 

Τα superfoods και τα λεγόμενα «λειτουργικά» τρόφιμα έχουν αποκτήσει πλέον σταθερή θέση και στα ράφια της μικρής λιανικής, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο και στην Ελλάδα οι καταναλωτές έχουν στραφεί σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο διατροφής.

Συγκεκριμένα, οι σύγχρονοι καταναλωτές επιλέγουν συστηματικά τα τελευταία χρόνια προϊόντα με super foods, όπως τα goji berries, τα chia seeds, το Ιπποφαές και το macha tea, καθώς έχουν ταυτιστεί με την ευεργετική επίδραση στο σώμα. Ανάπτυξη γνωρίζει και η κατηγορία των λειτουργικών τροφών, με τις βιομηχανίες να λανσάρουν συνεχώς εμπλουτισμένους κωδικούς όπως οι φυτικές μαργαρίνες, τα ροφήματα γιαουρτιού, το γιαούρτι και το γάλα με φυτικές στερόλες και στανόλες για τη μείωση χοληστερίνης, τα ενισχυμένα σε βιταμίνες δημητριακά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, που ενισχύονται με προβιοτικές καλλιέργειες για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος, αλλά και μια εντυπωσιακή γκάμα προϊόντων κανναβιδιόλης. Οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη κυριάρχησαν τον προηγούμενο χρόνο στη βιομηχανία τροφίμων και αναμένεται να συνεχίσουν να απασχολούν καταναλωτές και βιομηχανία στο πεδίο των λειτουργικών τροφών.