Ενισχύεται το ΣΔΟΕ - Νέοι έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα

Σημαντικός αριθμός νέων υπαλλήλων προστέθηκε στη στελέχωση του ΣΔΟΕ, γεγονός που επιτρέπει Γενική Γραμματεία του Σώματος να υλοποιήσει τον ετήσιο προγραμματισμό δράσεών της με αυξανόμενη ένταση, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές.

Ενισχύεται το ΣΔΟΕ - Νέοι έλεγχοι σε όλη την ΕλλάδαΟι υπάλληλοι του ενέτειναν ήδη μάλιστα, τις προσπάθειες τους κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος στην Επιχειρησιακή Διεύθυνση Μακεδονίας. Σημαντικός αριθμός ελέγχων, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αντιμετώπισης του παραεμπορίου, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κυρίως στην αγορά «Καπάνι», αλλά και σε επιχειρήσεις στην Κέρκυρα. Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 39 του Ν. 4155/2013, κατέσχεσαν και κατέστρεψαν άμεσα εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα, τα οποία έφεραν σήματα γνωστών και επώνυμων εταιρειών. Σχηματίστηκαν πέντε επιμέρους δικογραφίες και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Επίσης, στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 14 του Ν. 4144/2013 για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, ολοκλήρωσαν 49 έλεγχους, από τους οποίους προέκυψαν 30 παραβάτες και διαπιστώθηκαν συνολικά 121 παραβάσεις.

Τέλος, πραγματοποίησαν με επιτυχία έλεγχους, στο πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (Ν.2121/1993), από τους οποίους προέκυψαν δεκάδες παραβάσεις.