ΕΟΣ Σάμου: Χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό Wine Olymp Awards 2018

Τα κρασιά της ΕΟΣ Σάμου, συνεχίζουν να ενισχύουν τη διεθνή εικόνα τους, με ένα ακόμη «ΧΡΥΣΟ» βραβείο να προστίθεται στις πολλαπλές τους  διακρίσεις στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, το Samos Anthemis επέστρεψε βραβευμένο από το διαγωνισμό «Wine Olymp Awards 2018», που πραγματοποιήθηκε φέτος υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.), της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε.), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και πολλών ακόμη φορέων.

ΕΟΣ Σάμου: Χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό Wine Olymp Awards 2018Στο φετινό διαγωνισμό, 30 καταξιωμένοι στο χώρο του οίνου κριτές (οινολόγοι,οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου) αφού δοκίμασαν 208 δείγματα οίνων και 8 αμπελοοινικά αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο όχι μόνο απένειμαν χρυσό βραβείο στο Samos Anthemis 2012 του ΕΟΣ Σάμου, αλλά και ειδική διάκριση Καλύτερου Επιδόρπιου Οίνου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα αποτελέσματα του «Wine Olymp Awards 2018» δόθηκε «ειδική διάκριση σε ένα μονοποικιλιακό οίνο από την ποικιλία Μοσχάτο Λευκό, με την υψηλότερη βαθμολογία: Samos Anthemis 2012 – Ε.Ο.Σ. Σάμου».

Το SamosAnthemis, είναι ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί πενταετούς παλαίωσης που ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Εξαιρετικά πολύπλοκο αρωματικά και με γεμάτη γεύση, πρόκειται για ένα κρασί με μοναδικό χαρακτήρα. Συγκαταλέγεται στην κατηγορία των επιδόρπιων οίνων, χάρης στην έντονη γλυκύτητα του.

Αρώματα μελιού, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, κερασιών σε αλκοόλ, αποξηραμένων φρούτων και καρπών, με φόντο κακάο και σοκολάτας, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα. Ταιριάζει με δημιουργίες υψηλής ζαχαροπλαστικής με έντονα γλυκό χαρακτήρα και αρωματική πολυπλοκότητα. Ακόμη, με γλυκά ταψιού, παλαιωμένα κίτρινα τυριά, τάρτες και γλυκά με ξηρούς καρπούς, τάρτες φρούτων, φουά γκρα με γλυκό κυδώνι ή σύκο, χειροποίητο παγωτό. Σκέτο, μετά το τέλος του δείπνου, μπορεί επίσης να συνοδεύσει ένα ελαφρύ πούρο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΟΣ Σάμου στο τηλ.: 22730 87510