ΕΣΕΕ: Θετικές τάσεις στο λιανεμπόριο

ΕΣΕΕ: Θετικές τάσεις στο λιανεμπόριο.

Ενθαρρυντικές τάσεις και σημάδια σταθεροποίησης φέρεται να καταγράφει το λιανεμπόριο στην Ελλάδα, τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα του ΙΝΕΜΥ και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Η έρευνα παρουσιάζει θετικές τάσεις στους περισσότερους επιμέρους τομείς του λιανεμπορίου, για το β’ εξάμηνο του 2017, σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του έτους, αλλά και σε σχέση με το β’ εξάμηνο του 2016.

Πιο συγκεκριμένα, στη γενική εικόνα του λιανεμπορίου, το βαρόμετρο κινήθηκε από το 50,1 του α’ εξαμήνου του 2017 στο 51,8 το β΄ εξάμηνο, την ώρα που το 26% των επιχειρήσεων αύξησε τον κύκλο των εργασιών του, στο ίδιο χρονικό διάστημα, κατά 3%. Η απασχόληση παρέμεινε σχεδόν στα ίδια επίπεδα, ενώ περίπου οι μισές επιχειρήσεις της μέτρησης εμφανίζονται χωρίς καμία οφειλή στα ασφαλιστικά ταμεία, τους προμηθευτές και την εφορία.

Επίσης, η μέτρηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ευρωπαϊκού Οργανισμού UEAPME, έδειξε προοπτικές σταθερότητας για τις ΜμΕ της Ευρώπης, όπου ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος έφτασε στο 81,6. Ο ίδιος δείκτης για τις ελληνικές εμπορικές ΜμΕ φτάνει στο 45,5, γεγονός που δείχνει ότι η ελληνική αγορά αγωνίζεται να ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Δείτε αναλυτικά την έρευνα εδώ