Έτοιμες να χρηματοδοτήσουν τις υγιείς επιχειρήσεις οι τράπεζες. 

Έτοιμο δηλώνει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα να χρηματοδοτήσει κάθε βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο και τα νοικοκυριά που είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, σύμφωνα με τα διοικητικά στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, που συμμετείχαν στο συνέδριο υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα μετά ΙΙΙ: Η Ανασύσταση της μεσαίας τάξης».

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, ο πρόεδρος της Alpha Bank και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, συμφώνησαν ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν ξεκινήσει και χρηματοδοτούν υγιείς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Δεν υπάρχει θέμα προσφοράς κεφαλαίων από το τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες έχουν τα κεφάλαια, το θέμα δημιουργείται από την χαμηλή ζήτηση, επισήμαναν. Εκτίμησαν επίσης ότι η ζήτηση από μέρους επιχειρήσεων και νοικοκυριών θα αυξάνεται καθώς ενισχύεται περαιτέρω η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της οικονομίας με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό στο εισόδημα των νοικοκυριών και τη κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Σχετικά με το θέμα των κόκκινων δανείων κοινή ήταν η εκτίμηση ότι οι τράπεζες δεν έχουν ως αυτοσκοπό ούτε επιθυμούν να συσσωρεύσουν στα χαρτοφυλάκια τους ακίνητα δανειοληπτών. Στόχος των τραπεζών είναι να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί για την μείωση των κόκκινων δανείων και στο πλαίσιο αυτό όλες οι τράπεζες θα δώσουν έμφαση στη περαιτέρω προώθηση ρυθμίσεων.είναι να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί για την μείωση των κόκκινων δανείων και στο πλαίσιο αυτό όλες οι τράπεζες θα δώσουν έμφαση στη περαιτέρω προώθηση ρυθμίσεων.είναι να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί για την μείωση των κόκκινων δανείων και στο πλαίσιο αυτό όλες οι τράπεζες θα δώσουν έμφαση στη περαιτέρω προώθηση ρυθμίσεων.