Αυξάνονται τα προϊόντα με chia και κινόα στα ελληνικά ράφια

Food Trend: Τρόφιμα με σπόρους chia στην ελληνική αγορά. 

Αυξάνονται διαρκώς τα προϊόντα στη χώρα μας, που έχουν βάση τους τις υπερτροφές, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται σε επιλογές τροφών με ευεργετικές ιδιότητες. Τα superfoods έρχονται δυναμικά να καλύψουν τις ανάγκες της νέας αυτής αγοραστικής τάσης στην Ελλάδα και αποτελούν μια από τις κατηγορίες, που θα μπορούσε να αυξήσει τα κέρδη των καταστημάτων μικρής λιανικής.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μάλιστα, όλο και περισσότερες βιομηχανίες τροφίμων λανσάρουν προϊόντα με σπόρους chia, ένα ανερχόμενο superfood, που πλέον έχει κάνει αισθητή την είσοδό του στην αγορά. Πρόκειται για σπόρους ενός ανθοφόρου φυτού που προέρχεται από τη Νότια Αμερική, το Μεξικό και τη Γουατεμάλα. Από το 2009, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τους σπόρους Chia ως νέο τρόφιμο, επιτρέποντας την προσθήκη σε προϊόντα ζύμης έως και 5%. Οι σπόροι  Chia μπορούν να προστεθούν και σε άλλα τρόφιμα, όπως σε smoothies, δημητριακά πρωινού, μπάρες δημητριακών, γιαούρτι, πίτες και ψωμί. Οι εγχώριες εταιρείες, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, έχουν λανσάρει αντίστοιχα προϊόντα με chia για τους καταναλωτές που αναζητούν πιο υγιεινές επιλογές.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα προϊόντα με σπόρους chia:

  • Ψωμί για τοστ 10 από την εταιρεία Καραμολέγκος, που κυκλοφορεί στον τύπο Πολύσπορο με Σπόρους Chia, σε χαρακτηριστική φούξια αδιαφανή συσκευασία, που προστατεύει από το φως και βοηθά στην αποθήκευση.
  • Γλυκιά μπάρα δημητριακών από αρχαίους σπόρους, που περιέχει συστατικά όπως ο λιναρόσπορος, το σουσάμι και το superfood chia από την εταιρεία Cosmo Green. Τα ακατέργαστα αμύγδαλα του προϊόντος σε συνδυασμό με σπόρους Chia, λιναρόσπορο και σουσάμι δημιουργούν μια μπάρα τραγανή και πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.
  • Επιδόρπιο γιαουρτιού Activia Mix&Go με Μούσλι, Αμύγδαλα, Σπόρους Chia και Κινόα από την εταιρεία