κόκκοι κεφίρ

Ένα νέο προϊόν με την επωνυμία Κεφίρ, λάνσαρε πρόσφατα στην αγορά, η βιομηχανία γάλακτος Εβροφάρμα. Παράγεται από αγελαδινό γάλα με τη χρήση κόκκων κεφίρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων που στην όψη μοιάζει με κουνουπίδι.

κόκκοι κεφίρΕίναι ένα φυσικό προβιοτικό προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία που αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο, λόγω του γάλακτος που περιέχει, καθώς και σε βιταμίνες, ενώ οι πρωτεΐνες του είναι υψηλής βιολογικής αξίας.

Είναι κατάλληλο για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, καθώς περιέχει μικρή ποσότητα, ενώ ένα μέρος της λακτόζης του γάλακτος πέπτεται από τα βακτήρια και τις ζύμες, στο έντερο.