Γάλα Βλάχας: Αγωνία για τους 82 εργαζομένους

Γάλα Βλάχας: Αγωνία για τους 82 εργαζομένους. 

Αβέβαιο το μέλλον για τους  82 εργαζόμενους του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας, που παράγει το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, μετά την ανακοίνωση της Vivartia ότι η παραγωγή μεταφέρεται εκτός ελληνικού εδάφους.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:  «το εργοστάσιο μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρεία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα. Για να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», η εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη. Όσον αφορά στα στελέχη και στους εργαζομένους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, όπου σήμερα παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», η διοίκηση της ΔΕΛΤΑ θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τη δέουσα πρόνοια όπως πάντα.

Η εταιρεία έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους».

Την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί διαβούλευση μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, ενώ θα τεθούν επί τάπητος όλα τα σχέδια που αφορούν το μέλλον των εργαζομένων, αλλά και της μονάδας παραγωγής.