Μίγμα μπαχαρικών

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν Μίγμα Μπαχαρικών, με την εμπορική ονομασία «Μαρινάτα για κοτόπουλο – COOK AT HOME», σε συσκευασία των 100γρ., με ημερομηνία λήξης 07/2019 και αριθμό παρτίδας LOT 0044154, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία ΠΡΟΒΥΛ Α.Ε. με έδρα στη ΒΙΠΕ Σίνδου στη Θεσσαλονίκη.

Μίγμα μπαχαρικώνΟ Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στo πλαίσιο προγράμματος ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων για το έτος 2017, ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (γλουτένη, πρωτεΐνη δημητριακών), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στη γλουτένη και που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.