Αύξηση μεριδίων για τις μπύρες των ΕΖΑ και ΖΜΘ

Γνωστά και ελληνικά brand names περιλαμβάνει η λίστα με τις πιο δημοφιλείς μπίρες στην Ελλάδα, σε μια αγορά που εμφανίζεται όμως πτωτική το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Nielsen.

Πιο συγκεκριμένα, η αγορά της μπίρας φέρεται να έχει χάσει το 3,6% των πωλήσεών της στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον όγκο των προϊόντων. Κι αυτό γιατί η αξία των πωλήσεων είχε αντίθετο πρόσημο στο ίδιο διάστημα, με οριακή άνοδο 0,7%. Κερδισμένες της αγοράς μπίρας σε αυτό το διάστημα, εμφανίζονται οι ελληνικές ζυθοποιίες, με την Έζα και την ΖΜΘ να παρουσιάζουν σημαντική αύξηση του τζίρου τους.

Τα στοιχεία της Nielsen καταγράφουν όμως και τις 10 πιο δημοφιλείς μπίρες σε αυτό το πρώτο πεντάμηνο του 2018, με την Alfa της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας να καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των Ελλήνων καταναλωτών. Ακολουθούν οι Amstel, Fix, Heineken, Mythos, Βεργίνα, Kaiser, Hellas Pils και Έζα Z, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι στην τρίτη θέση των προτιμήσεων βρίσκονται τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Οι 10 κορυφαίες μπίρες στην Ελλάδα το 2018