εργασιακό περιβάλον

Με την Ελλάδα να συνεχίζει να βρίσκεται σε περίοδο κρίσης, ειδικά όσον αφορά την απασχόληση, οι εταιρείες που δημιουργούν ένα ικανοποιητικό εργασιακό περιβάλλον για τους υπαλλήλους τους, αξίζουν μεγαλύτερη αναγνώριση.

εργασιακό περιβάλονΣτο πλαίσιο αυτό, έχουν μεγαλύτερη αξία και τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, των Best Workplaces 2018 τα οποία και ανακοίνωσε πρόσφατα, η εταιρεία Great Place to Work Hellas, η οποία διεξάγεται για 16η χρονιά στη χώρα μας.

Η Best Workplaces 2018 πραγματοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο, με συμμετοχές από 51 χώρες και 5.500 περίπου επιχειρήσεις, κάθε χρόνο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με την Ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece και βράβευσε 25 επιχειρήσεις που χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

  • 10 μεγάλες επιχειρήσεις, που απασχολούν πάνω από 251 εργαζομένους. Στην κατηγορία αυτή διακρίθηκαν οι εταιρείες DHL Express (Ελλάς), Epsilon Net, Διαμαντής Μασούτης ΑΕ, Praktiker Hellas, ΥΓΕΙΑ ΑΕ,  Όμιλος ΟΠΑΠ, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Calin Group, Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ,  Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ.
  • 10 μεσαίες επιχειρήσεις, που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζομένους. Στην κατηγορία ξεχώρισαν οι εταιρείες Microsoft Hellas, British American Tobacco Hellas, AbbVie Φαρμακευτική, Beiersdorf Hellas, Data Communication, 3M Hellas, Genesis Pharma, Novo Nordisk Hellas, Edenred Greece και MARS Greece.
  • 5 μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν από 20 μέχρι 49 εργαζομένους. Στην κατηγορία διακρίθηκαν οι εταιρείες S.C. Johnson Hellas, Temenos Hellas, PCS Convert Group και Bizerba.

Η έρευνα βασίστηκε σε ανώνυμα ερωτηματολόγια  και τα αποτελέσματα προέκυψαν από την άποψη των εργαζομένων. Στόχος είναι να δοθεί στις επιχειρήσεις η ευκαιρία να αποτιμήσουν, να κατανοήσουν, να βελτιώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον και να προβληθούν γι΄ αυτό αν το αξίζουν. Η απονομή των βραβείων της έρευνας Best Workplaces 2018 θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου 2018.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.greatplacetowork.gr