Η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση «σπρώχνει» το Iqos της Παπαστράτος.

Η «βόμβα» που έπεσε στην αγορά μετά την πρόσφατη εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, η οποία απαγορεύει τη διάθεση όλων των υγρών αναπλήρωσης χωρίς νικοτίνη και τις πρώτες ύλες ιδιοκατασκευής υγρών αναπλήρωσης, έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις επιχειρήσεις του κλάδου.
 
Η απόφαση έβαλε ουσιαστικά τέλος στα προϊόντα ατμίσματος, επιτρέποντας στην πράξη μόνο το Iqos που «πλασάρεται» στην αγορά, ως θερμαινόμενη ράβδος. Πρόκειται για το νέο προϊόν της Philip Morris, για χάρη του οποίου, η θυγατρική της πολυεθνικής στην Ελλάδα, η Παπαστράτος, σταμάτησε τελείως την παραγωγή τσιγάρων και ξεκίνησε την αποκλειστική παραγωγή του σε νέες μονάδες, με επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ.
 
«Είναι μία απόλυτα καθοδηγούμενη απόφαση από την πλευρά της κυβέρνησης για την προώθηση του Iqos. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται στην πράξη, αφού μπήκε «στοπ» σε προϊόντα ατμίσματος, με μηδενική νικοτίνη, την ώρα που επιτρέπονται τα νικοτινούχα», είπε στο minimarketmag.gr, ο κ. Νίκος Σορώτος της εταιρείας Smokers Lab, που δραστηριοποιείται και στη συγκεκριμένη αγορά.
 
«Ουσιαστικά όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου θα πρέπει να ψάξουν κάτι άλλο να κάνουν, μετά από αυτή την πρωτοφανή απόφαση, αφού εν μία νυκτί τους απαγορεύει να πωλούν τα προϊόντα τους. Εμείς στη Smokers Lab έχουμε μία μεγάλη γκάμα προϊόντων και δεν περιοριζόμαστε σε αυτά, αλλά οι υπόλοιποι τι θα κάνουν; Επίσης τα προϊόντα που έχουμε ήδη στα ράφια μας τι θα γίνουν; Τα πληρώσαμε και θα τα πετάξουμε;», αναρωτήθηκε ο κ. Σορώτος.