Με πάνω από 1.200 εκθέτες, η Food Expo 2022, συγκέντρωσε για μία ακόμη φορά ολόκληρη την αγορά τροφίμων και ποτών στο Metropolitan Expo, όπου και παρουσιάστηκαν χιλιάδες προϊόντα και για τα ράφια της μικρής λιανικής, ενώ αναδείχθηκαν και οι τάσεις που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια.

Μεγάλη ήταν και η προσέλευση σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, καθώς πάνω από 28.000 επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, έδωσαν το «παρών» στην Έκθεση.

Πολλοί ήταν έτσι και οι ιδιοκτήτες μίνι μάρκετ, καταστημάτων ψιλικών και περιπτέρων, που παρευρέθηκαν στην Έκθεση, αναζητώντας νέα προϊόντα για να αναβαθμίσουν την επιχείρηση τους, αποφασισμένοι να κλείσουν νέες συμφωνίες για την προμήθεια των ραφιών τους.

Οι επιλογές ήταν πάντως αναρίθμητες, αφού υπήρξε συμμετοχή 1.000 Ελλήνων και 200 ξένων εκθετών από 30 χώρες από όλο τον κόσμο, δείχνοντας και τη μεγάλη δυναμική της Food Expo, ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στην Ν.Α Ευρώπη, που προβάλλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου.

Vegan και έτοιμα φαγητά οι «κυρίαρχες» τάσεις

Τα τελευταία χρόνια έχετε διαβάσει πολλές φορές και στο περιοδικό Mini Market & Μικρή Λιανική για τα vegan προϊόντα και την κατηγορία του έτοιμου φαγητού, που αποτελούν τις νέες τάσεις στην παγκόσμια αγορά. Τα νέα λανσαρίσματα και στην Ελλάδα δείχνουν ότι οι δύο τάσεις βρίσκονται σε απόλυτη ανάπτυξη και ήδη αρκετοί κωδικοί είναι διαθέσιμοι και για τα ράφια και τα ψυγεία των μίνι μάρκετ.

Η Food Expo 2022 επιβεβαίωσε λοιπόν, ότι πρόκειται για δύο κατηγορίες που θα «κυριαρχήσουν» τα επόμενα χρόνια, ειδικά στην κατηγορία των τροφίμων και των ποτών. Τόσο τα νέα προϊόντα με τη «σφραγίδα» vegan, όσο και οι νέες επιλογές στο τυποποιημένο φαγητό, ήταν αυτά που ξεχώρισαν από τα περίπτερα της φετινή Έκθεσης, αφού ακόμη και μεγάλες παραδοσιακές «δυνάμεις» του κλάδου, έχουν στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Εικόνες από τη Food Expo 2022

Το περιοδικό Mini Market & Μικρή Λιανική έδωσε το «παρών» και στη Food Expo 2022, καταγράφοντας όλα όσα αφορούν τα καταστήματα της μικρής λιανικής. Από τα νέα προϊόντα που είναι ήδη διαθέσιμα για τα ράφια και τα ψυγεία σας, μέχρι αυτά που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα. Πάρτε μία «γεύση» από την κορυφαία Έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα, μέσα από τις εικόνες που ακολουθούν.

Η υπεύθυνη διαφήμισης του περιοδικού, Κέλλη Αντωνάκου, με τον ιδιοκτήτη της BDL Organic, κ. Κώστα Καμενίδη και τη σύζυγό του.

 

Τα Buddha Bowls της BDL ήταν από τα προϊόντα που ξεχώρισαν στη Food Expo 2022, τόσο με την καινοτομία τους, όσο και με την εμφάνισή τους.

Νέα έτοιμα γεύματα, αλλά και καινοτομίες με θαλασσινά πανέ, παρουσίασε στη Food Expo 2022, η εταιρεία Pescanova, η οποία στοχεύει πλέον και στη μικρή λιανική.

Ένα νέο spread με το διάσημο brand των μπισκότων Lotus έχει λανσάρει στην ελληνική αγορά, η εταιρεία Genesis, η οποία έχει αναλάβει πλέον και τη διανομή των προϊόντων Coolvit.

Τα έτοιμα γεύματα Easycook σκοπεύει να φέρει και στην αγορά του μίνι μάρκετ, η εταιρεία New Tastes.

Εκτός από τρόφιμα και ποτά, στη Food Expo 2022, υπήρχαν περίπτερα και για τον εξοπλισμό των καταστημάτων της μικρής λιανικής.

Με νέους κωδικούς εμπλουτίζει διαρκώς τη γκάμα των έτοιμων φαγητών της «Σπιτικά», η εταιρεία Paliria.

Αισθητή έκαναν την παρουσία τους στην Έκθεση και τα καπνικά προϊόντα

Πολλοί ήταν και οι μικροί παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, που παρουσίασαν τα προϊόντα τους στη φετινή Food Expo.

Η Αρτοβιομηχανία Χατζής μίλησε στο περιοδικό Mini Market & Μικρή Λιανική, για τα νέα vegan κρουασάν και τσουρέκια που παρουσίασε στην Έκθεση.

Δείτε περισσότερα στο νέο τεύχος του περιοδικού Mini Market & Μικρή Λιανική, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες…