Αρκετές είναι πλέον οι εταιρείες που επιδιώκουν να εισέλθουν στο metaverse, ένα νέο κόσμο εικονικής πραγματικότητας που το τελευταίο διάστημα «κερδίζει» έδαφος στις προτιμήσεις των νεότερων καταναλωτών.

Πριν λίγες μέρες και η εταιρεία Heineken έκανε τα πρώτα της βήματα στο metaverse, παρουσιάζοντας την πρώτη της virtual μπίρα, τη Heineken Silver αποκλειστικά στο virtual ζυθοποιείο της Heineken στη ψηφιακή πλατφόρμα, Decentraland.

Η A-Yeast μαγιά της Heineken Silver, που συνήθως παρασκευάζεται σε οριζόντιες δεξαμενές, αντικαθίσταται πλέον με A-Pixels. Ξεχάστε τον λυκίσκο που συλλέγεται στα χωράφια, η virtual Heineken Silver παρασκευάζεται με Binary Coded Hops που καλλιεργείται από NPC αγρότες (αυτοματοποιημένους). Όλη η διαδικασία της virtual ζυθοποίησης επιβλέπεται αποκλειστικά από εικονικούς ζυθοποιούς, ψηφιοποιημένους δηλαδή αντικαταστάτες των ζυθοποιών της Heineken. Όλα αυτά τα στοιχεία, συνδυάζονται για να αναπτύξουν μια μπίρα που οι επισκέπτες του virtual ζυθοποιείου της Heineken στο Decentraland θα μπορούν να εξερευνήσουν στον εικονικό κόσμο.