Οικονομικές

Οικονομικές «ανάσες» για τις ΜμΕ με νέα δάνεια. 

Σε λειτουργία τέθηκε το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19, φιλοδοξία των δημιουργών του οποίου είναι η χρηματοδότηση δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως τα Mini Market, τα περίπτερα και τα καταστήματα ψιλικών, αλλά και μεσαίων επιχειρήσεων της χώρας από το τραπεζικό μας σύστημα.

 Το νέο ταμείο είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και εν αναμονή της ανταπόκρισης των Τραπεζικών Ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα,  μπορούν άμεσα να προετοιμάσουν τους φακέλους και τα αναγκαία δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν π.χ. τον συνολικό κύκλο εργασιών, το μισθολογικό κόστος, καθώς και τα υπόλοιπα νομιμοποιητικά στοιχεία, ώστε να επιταχυνθεί η εγκριτική διαδικασία.

 Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα:

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων CoViD-19 συστάθηκε με τη με αριθμό ΥΑ 2500/6/7-5-2020 (ΦΕΚ B 1768 – 08.05.2020) του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με σκοπό την χρηματοδότηση, μέσω παροχής εγγυήσεων υπέρ των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στις 11/5/2020 υπογράφηκε η «Συμφωνία Χρηματοδότησης» μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης (της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠΑΝΕΚ) και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ΑΕ (ΕΑΤ).

Το ΔΣ της ΕΑΤ σε έκτακτη συνεδρίασή του ενέκρινε και ανάρτησε στις 11/5/2020 την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, για την προσχώρηση σε συνεργασία με σκοπό την παροχή εγγυημένων δανείων μέσω του «Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19»  της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε.

Για περισσότρες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: http://www.antagonistikotita.gov.gr/epanek/