Νοθευμένος γνωστός espresso της αγοράς

Η οικιακή κομποστοποίηση των βιολογικών αποβλήτων αποτελεί την τελευταία δεκαετία μια από τις πιο διαδεδομένες ενέργειες μείωσης των απορριμμάτων παγκοσμίως. Στην Ελλάδα έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της μετατροπής των βιοαποβλήτων της κουζίνας σε λίπασμα και εδαφοβελτιωτικό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον κήπο με φυσικό τρόπο, στον μέγιστο βαθμό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Coffeeway, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αυτή της οικιακής διαχείρισης απορριμμάτων, χρησιμοποίησε για τη συσκευασία του espresso, την HOME COMPOST, την 1η πιστοποιημένη κάψουλα για οικιακή κομποστοποίηση, η οποία προέρχεται από 100% ανανεώσιμες φυσικές πρώτες ύλες. Πρόκειται για μία κάψουλα επόμενης γενιάς, η οποία δεν περιέχει PLA, αλουμίνιο ή ορυκτό πλαστικό και είναι κατασκευασμένη από ανανεώσιμα υλικά φυτικής προέλευσης.

Προέρχεται από φυσικά υλικά που παράγονται από μία διαδικασία ζύμωσης μικροοργανισμών, κατά την οποία τα φυτικά έλαια και τα λιπαρά τους οξέα χρησιμοποιούνται ως πρωτογενές υλικό, σηματοδοτώντας το επόμενο βήμα για την απελευθέρωση από τη χρήση συμβατικών πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες καφέ.