Μικρές αλλαγές στις τιμές των βασικών αγαθών στα σούπερ μάρκετ

Κλειστά την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ. 

Κλειστά θα παραμείνουν την Κυριακή 29 Μαρτίου τα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ενώ τις υπόλοιπες μέρες το ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:

– Δευτέρα έως Παρασκευή από 7:00 έως 21:00.

– Σάββατο από 7:00 έως 20:00.

Σύμφωνα με έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας Netrino, κατόπιν συνεργασίας με την εταιρεία δημοσκοπήσεων RASS, το διευρυμένο ωράριο δεν θεωρείται αναγκαίο από το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών, επιβεβαιώνοντας την τελική απόφαση της κυβέρνησης για άρση του μέτρου της Κυριακάτικης λειτουργίας των σούπερ μάρκετ.

Με βάση τα στοιχεία, δεν υπάρχει ανάγκη για διευρυμένο ωράριο. Το 56,3% τοποθετήθηκε κατά της διεύρυνσης έναντι 42,8% υπέρ. Εκείνοι που περισσότερο επιθυμούν διεύρυνση φαίνεται να είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Επιβεβαιώνοντας την τελική απόφαση της κυβέρνησης για άρση του μέτρου του Κυριακάτικου ανοίγματος, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα, 3 στους 4 (76,2%), θεωρούν ότι τα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές δεν θα πρέπει να ανοίγουν. Σύμφωνα με τη Μαρία Καρακλιούμη, στατιστικό της RASS, οι περισσότεροι καταναλωτές (56,5%), ερμηνεύουν την άποψη τους, ως ένδειξη αλληλεγγύης απέναντι στους εργαζόμενους, που οφείλουν και εκείνοι να ξεκουράζονται.