Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ένα ποσό της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του νομού, στο πλαίσιο και της πανδημίας του κορονοϊού. Πρόκειται για για ένα κονδύλι που παρέχεται μέσω ειδικού Προγράμματος του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020) και θα προσφέρει από 5 χιλιάδες έως και 50 χιλιάδες ευρώ σε κάθε επιχείρηση της Περιφέρειας που θα πληροί τα σχετικά κριτήρια.

Το γεγονός σχολίασε κι ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνοντας ότι «είναι μια από τις δράσεις, τις οποίες η Περιφέρεια Αττικής φρόντισε να δημιουργήσει και να χρηματοδοτήσει, προκειμένου με αυτήν την επιδοματική ενίσχυση να βοηθηθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις επ΄αφορμή της πανδημίας. Τα ποσά αναλογούν από 5000 – 50.000 ευρώ και αποσκοπούν να δώσουν οξυγόνο για να στηριχθούν και διατηρηθούν οι επιχειρήσεις και οι θέσεις των εργαζομένων».

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.ependyseis.gr/mis από 23 Οκτωβρίου και ώρα 13.00 έως 20 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 15.00, ενώ σχετικές πληροφορίες παρέχονται στο site της Περιφέρειας και το στο e-mail attica-covid@elanet.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ