Κονδύλια 100 εκατ.ευρώ για τις ΜμΕ

Κονδύλια 100 εκατ.ευρώ για τις ΜμΕ. 

Τη διάθεση κονδυλίων ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στην αγορά και στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας μέχρι το 2021, δηλαδή ως το τέλος της προγραμματικής περιόδου, προανήγγειλε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η σχετική πρόσκληση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ανοίξει τον ερχόμενο Ιανουάριο, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, ο οποίος έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική δράση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Περιφέρεια, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. «Μιλάμε για επενδύσεις, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επενδύσεων και των επιχειρήσεων, νέες θέσεις εργασίας και φυσικά διατήρηση των υφισταμένων, για μείωση της ανεργίας, για νέο εισόδημα, για πραγματική ανάπτυξη και τόνωση της αγοράς μας» πρόσθεσε.

Η σχετική παρουσίαση θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη σε συνέδριο που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ παράλληλα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, ξεκινά η προετοιμασία του σχεδιασμού για το νέο ΕΣΠΑ. «Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια και ο πρώτος φορέας στην Ελλάδα που ανοίγει τόσο νωρίς τη συζήτηση για το επόμενο ΕΣΠΑ, ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι να βάλουμε τις βάσεις, με βάση τις ανάγκες της περιοχής μας, προκειμένου η επόμενη δεκαετία να συνεχίσει η Κεντρική Μακεδονία να είναι πρώτη και μια από τις πρώτες σε όλη την Ευρώπη στην αξιοποίηση των πόρων αυτών» σχολίασε.

 Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι το συνέδριο που διοργανώνει η Περιφέρεια αφορά το παρόν και το μέλλον της περιοχής, συνιστά μια πρώτη ανοιχτή διαβούλευση για την επόμενη προγραμματική περίοδο και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έτους 2018, για το οποίο η Περιφέρεια κατέχει τον τίτλο της Επιχειρηματικής Περιφέρειας της Ευρώπης, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 Γνωστοποίησε άλλωστε ότι σε αυτό θα παρουσιαστούν τα έργα που γίνονται από το παρόν ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία και καλές πρακτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα συμμετέχουν Έλληνες και Ευρωπαίοι ειδικοί και αξιωματούχοι.