«Κόβουν» τη ζάχαρη οι εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες. 

Οι εγχώριες βιομηχανίες, ακολουθώντας την παγκόσμια τάση, έχουν θέσει ως στόχο τη μείωση του ποσοστού ζάχαρης σε ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων του χαρτοφυλακίου τους.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει κινηθεί και η γνωστή γαλακτοβιομηχανία από τις Σέρρες Κρι Κρι εφαρμόζοντας νέες τακτικές για μείωση της ζάχαρης σε όλα της τα προϊόντα, διατηρώντας την υψηλή διατροφική τους αξία. Κύριος στόχος της εταιρείας, όπως ανακοινώθηκε, είναι η μείωση της ζάχαρης και όχι η αντικατάστασή της από γλυκαντικές ουσίες.

Ειδικότερα,  το επαναλανσάρισμα της  νέας σειράς προϊόντων Κρι Κρι επιδόρπια γιαουρτιού με φρούτα περιέχουν 26% λιγότερη ζάχαρη, χαμηλά λιπαρά και θερμίδες, ενώ δεν περιέχουν χρωστικές ουσίες και συντηρητικά. Παράλληλα, είναι πλούσια σε ασβέστιο, συμβάλλοντας στην πεπτική υγεία.

Επιπλέον, έγινε μείωση από 13 έως 35% στα συνολικά σάκχαρα, ανάλογα με την προϊοντική κατηγορία, σε όλα τα προϊόντα  Κρι Κρι Kids επιδόρπια γιαουρτιού, που παρασκευάζονται αποκλειστικά από 100% ελληνικό γάλα ημέρας, χωρίς χρωστικές ουσίες και συντηρητικά.

Τέλος,  το νέο βρεφικό προϊόν «Το πρώτο μου γιαουρτάκι» αποτελεί το πρώτο γιαούρτι ειδικά σχεδιασμένο για βρέφη από 6 μηνών με την σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων με ελληνικό γάλα ημέρας και  ήπιες καλλιέργειες, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα ή συντηρητικά.

Ανάλογες κινήσεις έχουν δρομολογήσει και άλλες γαλακτοβιομηχανίες, που δραστηριοποιούνται στη χώρα, όπως η Όλυμπος, η Μεβγάλ και η Δέλτα, λανσάροντας προϊόντα με μειωμένη ζάχαρη χαμηλών λιπαρών.