Κρασιά με ελληνική «σφραγίδα» στα ράφια της ΑΒ Βασιλόπουλος

Κρασιά με ελληνική σφραγίδα στα ράφια της ΑΒ Βασιλόπουλος. 

Σε ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα επενδύουν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς ένα σημαντικό μέρος του καταναλωτικού κοινού εξακολουθεί να προτιμά τα προϊόντα «made in Greece».

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μάλιστα μέσα από τη διετή – σε πρώτη φάση- αποκλειστική συνεργασία της με το Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), διαθέτει στα ράφια των καταστημάτων της κρασιά από Έλληνες παραγωγούς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Ο ΣΜΟΕ συσπειρώνει 50 μικρά, οικογενειακά και ιδιαίτερα οινοποιεία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Ήδη, σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ διατίθενται σπάνια και μοναδικής ποιότητας κρασιά από 13 μικρά οινοποιεία, που έως τον Σεπτέμβριο θα έχουν γίνει τουλάχιστον 20. Κρασιά από τη Χαλκιδική, το Αμύνταιο Φλώρινας, τη Λάρισα, την Εύβοια, την Κεφαλονιά, την Καβάλα, την Κόρινθο, τη Νάουσα, τη Θεσσαλονίκη, τη Νεμέα, τη Ζάκυνθο και τη Δράμα. 

Οι μικροί οινοποιοί του ΣΜΟΕ κρύβουν μέσα στα μπουκάλια τα μυστικά της ελληνικής φύσης και μας καλούν να απολαύσουμε τις δημιουργίες τους. Αξιοποιούν τις πιο ιδιαίτερες ποικιλίες σταφυλιών, γηγενείς και διεθνείς, για να παράξουν εκλεκτά κρασιά: Ασύρτικο, Ξυνόμαυρο, Βραδιανό, Κρασάτο, Μοσχατέλλα, Chardonnay, Μαυροδάφνη, Τσαούσι, Ροδίτης, Λημνιώνα, Μαλαγουζιά, Βοστιλίδι, Σταυρωτό, Muscat Blanc, Syrah, Merlot, Sauvignon Blanc.»