ληστείες σε μινι μαρκετ

Το λαθρεμπόριο τσιγάρων έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας και τις διαρκούς αύξησης στην τιμή πώλησής τους, γεγονός που γίνεται αντιληπτό και από τις συνεχείς συλλήψεις της αστυνομίας. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, υπήρξαν πάνω από 5 περιστατικά σε όλη την Ελλάδα, από την Αττική και την Πάτρα, μέχρι τον Προμαχώνα Σερρών.

Στο minimarketmag.gr μπορείτε να διαβάσετε όλες τις εξελίξεις στα καπνικά, από τη στάση των επαγγελματιών στα POS, μέχρι την επικείμενη ανάπτυξη των τσιγάρων κάνναβης.

Τα καπνικά άλλωστε είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες εσόδων για περίπτερα και μίνι μάρκετ, τα οποία και πλήττονται εμμέσως σε πολύ μεγάλο βαθμό, από το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

ληστείες σε μινι μαρκετΗ απειλή για τα σημεία της μικρής λιανικής όμως, φαίνεται ότι έχει γίνει πια και άμεση, καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα της Πάτρας, μια εγκληματική οργάνωση της περιοχής, διερρήγνυε καταστήματα ψιλικών, καπνικών και περίπτερα, στοχεύοντας κατά βάσει στα τσιγάρα και δευτερευόντως σε κάρτες κινητής, τα οποία και μεταπωλούσε λαθραία στην Αττική.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από συστηματική και ενδελεχή έρευνα των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εξακριβώθηκε ο ακριβής τρόπος δράσης της δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται σε σωρεία υποθέσεων διαρρήξεων περιπτέρων ανά την Επικράτεια.

Έτσι κατάφεραν να συλλάβουν δυο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, έναν 36χρονο και έναν 16χρονο αλλοδαπό, στη Νέα Φιλαδέλφεια και την Ελευσίνα Αττικής και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και των νόμων περί όπλων και περί ασυρμάτων.

ληστείες σε mini marketΟι δράστες φέρονται να εφορμούσαν από την Αττική, δρώντας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Προσέγγιζαν το περίπτερο-στόχο με οχήματα από απόσταση και αφού επιβεβαίωναν ότι ήταν κλειστό, φορώντας κουκούλες και γάντια το πλησίαζαν πεζοί, ενώ οι οδηγοί των οχημάτων παρέμεναν σε αυτά  παίρνοντας κομβικές θέσεις, ώστε να λειτουργούν ως τσιλιαδόροι.

Οι δράστες απομόνωναν τα συστήματα συναγερμού και στη συνέχεια με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν τα ρολά του περιπτέρου, ενώ τα κλοπιμαία τα τοποθετούσαν σε μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, μεταφέροντας τα πεζοί, σε απόσταση ασφαλείας από το περίπτερο.

Παράλληλα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί 17 συνολικά περιπτώσεις κλοπών, σε περίπτερα και επιχειρήσεις καπνικών προϊόντων στην Αττική, στην Αχαΐα, στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία, στην Αρκαδία, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ευρυτανία.

Κατά τις έρευνες που ενεργήθηκαν από τους αστυνομικούς, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

  • 4.811 πακέτα τσιγάρων, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες,
  • Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία,
  • Κάρτες σύνδεσης SIM, σε διάφορα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και
  • Δυο φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται περίπου στις 280.000 ευρώ.