κάνναβη

Επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να προσελκύσει ο τομέας της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, ενόψει και των επικείμενων αλλαγών στη σχετική νομοθεσία στη χώρα μας.

Στο νέο και 15ο τεύχος του περιοδικού Mini Market & Μικρή Λιανική, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά, όλο το ρεπορτάζ και από την πρώτη Έκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο γήπεδο του Φαλήρου, με πολλά νέα προϊόντα να παρουσιάζονται, από ελληνικές και ξένες εταιρείες.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον από το εξωτερικό μάλιστα, υπάρχουν ήδη και οι πρώτες προσεγγίσεις για επενδύσεις στη χώρα μας, με την καναδική εταιρεία Aphria να φέρεται έτοιμη να ξεκινήσει επένδυση παραγωγής και καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης στην πόλη της Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι εκπρόσωποι της εταιρείας πραγματοποίησαν σήμερα, ένα ακόμη ραντεβού με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, για να συζητήσουν σχετικά με την έναρξη επένδυσης που σχεδιάζουν να γίνει σε έκταση 50.000 στρεμμάτων στην Ξάνθη. Το σχέδιο της εταιρείας φέρεται να έχει ορίζοντα 4ετίας και να περιλαμβάνει συνολικό μπάτζετ της τάξης του 1 δισ. ευρώ, αλλά και 450 με 500 νέες θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία Aphria εξειδικεύεται στην παραγωγή βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, έχει έδρα το Οντάριο του Καναδά και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στη Γερμανία ενώ έχει δείξει ενδιαφέρον, εκτός από τη χώρα μας, και για άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, όπου οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την καλλιέργεια του φυτού.