Με ιταλική σφραγίδα πωλούνται τα μύδια του Θερμαϊκού. 

Την ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού για τον έλεγχο των μυδιών και των υπολοίπων οστρακοειδών που παράγονται στον Θερμαϊκό Κόλπο ζητά η αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεδομένου ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται πάνω από 500 οικογένειες, ενώ το μύδι είναι ένα προϊόν εξαγώγιμο σε ποσοστό 90%.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Γιουτίκα, έλεγχοι σε δείγματα νερού  και σάρκας των μυδιών πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα, ενώ ο ίδιος έχει ζητήσει να γίνονται δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα κατά την περίοδο αιχμής της παραγωγής, από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Την συγκεκριμένη περίοδο, σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Τζηρίτη, αυξάνονται τα ποσοστά τοξικών ουσιών στα μύδια και όταν αυτά υπερβούν τα σχετικά όρια, σταματά η αλίευσή τους.

«Σε περίπτωση που εκσυγχρονιστεί το εργαστήριο του αρμόδιου υπουργείου στη Θεσσαλονίκη, όπου διενεργούνται όλοι οι έλεγχοι, θα είναι δυνατόν να αυξηθεί ο αριθμός τους. Ταυτόχρονα, κάθε παραγωγός, εφόσον του δοθεί η δυνατότητα μέσω νομοθετικής πρόβλεψης, θα μπορεί να φέρνει για έλεγχο δείγματα της δικής του παραγωγής, ώστε να επιτρέπεται ή όχι η αλίευση των προϊόντων του και να μην κλείνει ολόκληρος ο Θερμαϊκός Κόλπος. Οι συνθήκες δεν είναι ίδιες σε όλα τα σημεία του Κόλπου και σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων. Σε περιπτώσεις, δε, που οι τιμές είναι οριακές και ο Θερμαϊκός Κόλπος κλείνει, μια γρήγορη μέτρηση σε συγκεκριμένα σημεία θα μπορούσε να διευκολύνει την αλίευση ανά περιοχή και τη συνέχιση της προμήθειας της αγοράς» σχολίασε ο κ. Γιουτίκας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.