Μεγάλη ανταπόκριση της αγοράς για τη στήριξη των πληγέντων

Στήριξη των πληγέντων

Η εθνική τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, στοίχησε τη ζωή σε πάνω από 70 ανθρώπους, με τους πληγέντες να είναι χιλιάδες στα «μέτωπα» της φωτιάς, αλλά να έχουν τουλάχιστον τη στήριξη όλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις αρχές, η ανταπόκριση τόσο του απλού κόσμου, όσο και των φορέων και των εταιρειών της χώρας ήταν τεράστια, με αποτέλεσμα μάλιστα, ο δήμος Ραφήνας να δηλώνει ότι δεν έχει ανάγκη από άλλη βοήθεια σε τρόφιμα και ρούχα.

Προς αυτή την κατεύθυνση βοήθησε άλλωστε και η πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων, με τις δωρεές και τις πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης φροντίδας να είναι εντυπωσιακές.

Μεγάλη ανταπόκριση της αγοράς για τη στήριξη των πληγέντωνΚεντρικό ρόλο έπαιξαν σε αυτή την προσπάθεια και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα για την εξυπηρέτηση των πληγέντων. Πιο συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων, η ΑΒ Βασιλόπουλος απέστειλε ολόκληρες παλέτες τροφίμων, χυμών και εμφιαλωμένων νερών στο ΚΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι, το Αθλητικό κέντρο Νέας Μάκρης και την Πυροσβεστική Ελευσίνας και Μεγάρων. Η «αλυσίδα» Σκλαβενίτης κινητοποιήθηκε επίσης από την πρώτη στιγμή, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, ενώ και τα Market In απέστειλαν μεγάλες ποσότητες με εμφιαλωμένα νερά στους πληγέντες. Επίσης, η LIDL Ελλάς, προσέφερε σημαντικά αυτές τις δύσκολες ώρες, καλύπτοντας ανάγκες σε νερό, χυμούς, ξηρά τροφή, μωρομάντηλα και πάνες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να βοηθήσετε πλέον τους πληγέντες των πυρκαγιών, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Περιφέρεια Αττικής, στο τηλ.: 210 4819001