Στην Ελλα-δικά μας η γαλακτοβιομηχανία Μεβγάλ

Νέες επενδύσεις που θα ξεπεράσουν σίγουρα τα 5 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει για την επόμενη 3ετία, η γαλακτοβιομηχανία Μεβγάλ, με βασικό στόχο την αύξηση των μεριδίων της στον τομέα του γιαουρτιού στην Ελλάδα.

Μεβγάλ: Επένδυση 5,3 εκατ. ευρώ στο στραγγιστό γιαούρτιΚατά τη διάρκεια σχετικού γεύματος, η αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Μαίρη Χατζάκου, επισήμανε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι στόχος της εταιρείας είναι την επόμενη τριετία να επιτευχθεί ο τριπλασιασμός του μεριδίου αγοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία εντός των ελληνικών συνόρων, όπου σήμερα ανέρχεται στο 2,8%. Διευκρίνισε δε ότι στην ιταλική αγορά η Μεβγάλ στο γιαούρτι έχει μερίδιο αγοράς 5%, στην αυστριακή ένα εντυπωσιακό 86% και στη νορβηγική ποσοστό 90% στα προϊόντα με ιδιωτική ετικέτα (own label). 

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη της, η βορειοελλαδική εταιρεία πέτυχε αύξηση 10,8% στα αποτελέσματα τριμήνου και σύμφωνα με την κ. Χατζάκου για το σύνολο του 2018 ο τζίρος εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 121,5 εκατ. ευρώ, από 107,7 εκατ. ευρώ το 2017, τα EBITDA αναμένεται να προσεγγίσουν τα 9,5 εκατ. ευρώ, έναντι των 8,1 εκατ. ευρώ και ο κύκλο εργασιών εξωτερικού υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθεί στα 36,7 εκατ. ευρώ, από 33,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ίδια, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανέρχονταν σε 630 το 2017 και φέτος ο αριθμός τους θα αυξηθεί σε 642.      

Για το επενδυτικό πρόγραμμα της τριετίας 2019-2021, η κ. Χατζάκου υπογράμμισε μεν ότι οι επενδύσεις γίνονται βάσει των αναγκών που προκύπτουν, ωστόσο εκτίμησε ότι θα είναι σίγουρα άνω των 5 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα για την επένδυση στο τμήμα παραγωγής γιαούρτης -αφορά και το 45% του τζίρου της- που ολοκλήρωσε πρόσφατα η Μεβγάλ, η κα Χατζάκου υπενθύμισε ότι αυτή είναι ύψους 5,3 εκατ. ευρώ και η υλοποίησή της οδήγησε σε αύξηση της δυναμικότητας της εταιρείας κατά 30%-40%. Η επένδυση που έγινε περιελάμβανε εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής με separator γιαούρτης, αγορά μηχανής συσκευασίας γιαούρτης ultra clean (υψηλής υγιεινής) και δημιουργία νέου χώρου συσκευασίας γιαούρτης, με προδιαγραφές clean area ISO 8 (κλιματισμός και φιλτράρισμα του αέρα).

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Μεβγάλ στο τηλ.:  2391059100